avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrerupere prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrerupere prescriptie

Reclamatiile,sesizarile intrerup cursul prescriptiei?

ART. 8
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea. - se aplica in cazul unei reclamatii facute de pagubit?Adica prescriptia curge din acel moment?

Cel mai recent răspuns: alexa4v90 , utilizator 00:22, 26 Septembrie 2011
daca in 4 ani a facut 5 sesizari;prescriptia incepe sa curga de la ultima sesizare?reclamatiile sau sesizarile intrerup prescriptia?aveti idee daca gasesc ceva in jurisprudenta?un art orice...multumesc

Art. 16
(1) Prescriptia se intrerupe:

a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia - ce sa inteleg de aici?cand anume?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latura civila in procesul penal . prescriera dreptului la actiune ?? colonelu colonelu Conform art 15 CPP Art. 15. - Constituirea ca parte civila Persoana vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie ymg24 ymg24 Cine ma poate ajuta spunandu-mi de cand incepe sa curga termenul de prescriptie, si unde gasesc ceva mai detaliat.am vazut ceva in decretul 167/1958.acolo se ... (vezi toată discuția)
Accident masina Mary355 Mary355 in urma unui accident de masina (nu am fost eu sofer) am primit de la medicul legist spitalizare 30 zile in anul 2006. Fiind foarte ocupata cu alte probleme ... (vezi toată discuția)