avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog sa ma indrumati si pe mine ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei alimentare incepind cu anul 2011 de cind sa marit salariul minim pe economie ,in prezent primesc 150ron,si daca imi trebuie neaparat avocat fiind intro situatie mai dificila.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:31, 26 Septembrie 2011
Nu aveti nevoie de avocat, dar daca nu aveti alte venituri, va incadrati pt ajutor public judiciar - instanta va acorda un avocat gratuit - trebuie sa solicitati asta instantei.
Actiunea pt marirea pensiei este scutita de taxa de timbru. Faceti cererea si depuneti-o in 2 exemplare la registratura judecatoriei unde domiciliaza parintele care va plateste pensia.
Succes!
Da, in cazul dvs. avocatul nu prea are ce sa faca...
Va mai ajuta si instanta...
Unele instante stabilesc pensia in functie de salariul minim net, nu brut, iar la suma pe care o primiti deja, eu nu prea vad sorti de izbanda cu o actiune de majorare.
m_ella2005 a scris:

eu nu prea vad sorti de izbanda cu o actiune de majorare.

La asta ma gandeam si eu...dar daca @ioneugen e hotarat...oricum nu are ce pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere restanta mutu mutu mama fetitei mele a parasit domiciliul in 2003.am divortat ,eu am obtinut copilul,pe care ea oricum nu l-a cerut ,s-a stabilit sa trimita pensia de70 ron pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor pensie alimentara FRONZAT FRONZAT am si eu o intrebare.Ce pot face pt marirea pensiei alimentare? exclus-tribunal-din min pe economie. detalii: sunt divortat de 5 ani si am in intretinere 2 ... (vezi toată discuția)
Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net ... hudulineugenia hudulineugenia Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial ... (vezi toată discuția)