avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor pensie alimentara

am si eu o intrebare.Ce pot face pt marirea pensiei alimentare? exclus-tribunal-din min pe economie. detalii: sunt divortat de 5 ani si am in intretinere 2 fete de 7 1/2 respectiv 13 ani si primesc 460.000/copil din min pe economie. banii acestia ii primesc cind isi aduce aminte. ex-mama lor sta numai prin italia, munceste ca dansatoare, barbanita, prostituata nu stiu exact ce. venit are sigur ca de cite ori am vazut-o se afiseaza plina de aur, haina ultima moda si la copii nimic. ce-as putea face s-o prind ca are venit si sa-i maresc pensia cit ar fi normal? unde sa caut? normal stiu ca este 1/3 din venit. astept raspuns. multumesc,cu stima Aurel.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 02:05, 31 Decembrie 2006
Daca poti proba ca mama copiilor tai are un venit mai mare decat salariul minim pe economie, atunci poti face o actiune in instanta pentru majorarea pensiei alimentare.Te poti baza pe o prezumtie simpla......pe care instanta daca nu are probe nu o poate lua in considerare.
Daca lucreaza legal,ar trebui ca veniturile ei sa fie cunoscute,daca lucreaza "la negru"este dificil de dovedit ce venituri are.
nu poti cere mai mult de 33% din salariul minim pe economie, atat timp cat nu poti face dovada ca aceasta are un venit mai mare.
Daca nu va trimite manii, puteti face o plangere penala pt. abandon de familie:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare.... valceanu_liliana valceanu_liliana Buna seara!!Am si eu o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati,,,,tatal copilului meu plateste o pensie alimentara corespunzatoare venitului minim pe economie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare majorare Ela S Violeta Ela S Violeta In urma unui proces de divort cu un minor , prietenului meu i s-a stabilit pensie alimentara in cuantumul de 290 de lei . Pe atunci acesta lucra și câștiga ... (vezi toată discuția)
Recurs la pensie alimentara liutza37 liutza37 La procesul de divort am cerut pensia alimentara din venit de spania deoarece el are resedinta acolo de 4 ani si munceste acolo sa stabilit pensia de 150 ... (vezi toată discuția)