avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA: 30.000EUR
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA: 30.000EUR

Ce fac in cazul in care castig mai mult de 30.000EUR/an ca si PFA? Trebuie sa trec pe platitor de TVA? Asta inseamna 16 impozit + 24 TVA = platesc 40% din ce castig?

Merita sa-mi fac un SRL in cazul acesta?
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
sebisibiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 11:33, 28 Septembrie 2011
Nu este vorba de 30000 euro. In cazul in care ati depasit suma de 35000 euro (sau echivalenttul acesteia in lei la cursul de la data aderarii) sunteti obligat ca in maxim 10 zile de la inceputul lunii urmatoare celei in care ati depasit pragul minim, sa incepeti demersurile pentru inregistrarea ca platitor de TVA..

TVA-ul de plata se stabileste prin diferenta intre TVA colectat (provenit din vanzari) si TVA deductibil (provenit de la marfurile cumparate).

Conform art. 19 alin.(1) din Codul fiscal, profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

[ link extern ]
Multumesc pt raspuns.

Eu nu vand nimic. Eu ofer servicii de web design si nici nu am cheltuieli mari (max 1%). Va rog sa-mi raspundeti la intrebarile acestea:

Daca depasesc 35.000 EUR atunci voi plati 40% din profit? (16% impozit + 24%TVA ????)
Merita sa imi fac un SRL sau microintreprindere in acest caz?
Puteti sa va infiintati un SRL-platitor de impozit pe venit 3% din facturile emise la valoarea fara tva.
Conditia este sa aveti cel putin un salariat in termen de 60 zile de la infiintare-salariatul nu trebuie sa fie cu norma intreaga.
Contributiile vor fi cel putin la salariu minim pe economie-aprox.60% din valoarea salariului brut-contributii angajat si angajator.
TVA-ul nu se plateste din incasarile dvs.
Cota de 24 % se adauga la valoarea facturii.
Dvs.trebuie sa va faceti calculele cum este mai avantajos.
Am o alta intrebare. Eu nu emit facturi. Eu fac reclama pe internet si primesc bani pe contul de banca. Deci in acest caz cu platesc TVAul?
deci cum fac cu TVAul daca nu emit facturi?

Alte discuții în legătură

Sunt pfa. e imm mai profitabil pt mine? raduma raduma 1. Se poate sa depasesc plafonul de 220.000 lei anul viitor 2. Am cheltuieli aproape 0 3. Nu sunt angajat altundeva 4. Momentan sunt PFA Impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare optima pentru servicii de internet marketing raduma raduma Poate ma puteti ajuta si pe mine: Vreau sa imi deschid un IMM sau SRL. Prestez servicii de internet marketing, am cheltuieli aproape 0 si am deja un PFA deci ... (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)