avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pot face?

am o casa si un teren pe care le-am pus in vanzare.am fost cu cumparatorii la notariat sa incheiem un act aditional pt urmarea vanzarii.la notar am aratat toate actele pe care le detin si anume cadastru si intabulare pe teren ,iar la casa un certificat de urbanism casa fiind pe rol si inscrisa in registrul agricol.notarul a spus ca se poate vinde,dar trebuie luate anexele 5 si 6 din primarie(fiind in pantelimon).auzind spusele notarului am semnat actul aditional urmand sa aduc actele cerute.la primarie mi s-a spus ca nu trebuiesc acele anexe ci numai prin hotarare judecatoreasca pot obtine un act prin care sa vand.acest lucru durand 6luni.am informat cumparatorii si am fost de acord sa mergem in continuare,numai ca problema era ca ei luna de luna trebuia prelungit actul aditional(se mentiona in el "pana la perfectarea actelor"fara un termen).atunci ei au venit cu o oferta si anume sa imi achite suma pe vanzare,mai putin 3000euro(pt acte)pe care sa nu-i mentioneze nicaieri si sa-mi iau un termen de 2saptamani pt a aduce actele.nu am fost de acord stiind clar amandoua partile cat timp dureaza actele si atunci cumparatorii au spus ca ma dau in judecata sa le dau dublu avansul(9000euro).em fost la politie sa depun plangere si la parchet .ce e de facut???eu vreau sa vand in continuare dar nu am bani sa merg la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: ellastef , utilizator 08:58, 26 Septembrie 2011
nu prea aveti ce sa le faceti pe calea dreptului penal deoarece cam aceastea sunt sanctiunile in cazul in care o vanzare nu se perfecteaza din cauza vanzatorului. mai intai trebuia sa va asigurati exact cat timp va dura eliberarea actelor cerute in plus. depinde de clauzele antecontractului semnat de dvs.
am fost indusa de notar,care se pare ca este cu cumparatorii.am fost de acord sa incheiem urmand sa mergem pt acte.nu au vrut sa auda nici o oferta.daca nu am vrut sa semnez acele acte,am fost data afara din notariat.de aceea am apelat la politie.trebuia sa fac cum vor ei impreuna cu notarul.daca notarul spunea ce acte imi trebuiesc pt a vinde,nu mai vindeam pana nu faceam acele acte.
in antecontract se stipuleaza ca nu se va face vanzarea pana la perfecatarea actelor,deci cumparatorii trebuiau sa astepte pana le faceam.nu aveam un termen.mai ales ca eu i-am lasat sa locuiasca in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Antecontract mikiyy mikiyy am si eu o mica problema. am facut un antecontract pe un apartament, totul este scris clar insa persoana care a vrut sa cumpere nu mai doreste si ne-a ... (vezi toată discuția)
Eu cu prietena mea am vrut să facem un credit prin prima casă. ... Clau1208 Clau1208 Eu cu prietena mea am vrut să facem un credit prin prima casă. Am mers la banca și mi-au spus că se poate acorda la amândoi.Nu m-a intrebat nimeni dacă ... (vezi toată discuția)