avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am o matusa (sora a tataului meu-decedat) care este vaduva, fara copii. Matusa mai are frati in viata. Ce se intampla daca pana la moartea dansei nu se face testament? Dar daca face testament ca lasa averea pe mine, aceasta poate fi contestata? Sau ce se poate face ca mostenirea sa nu poata fi contestata (contract de vanzare-cumparare)?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:42, 26 Septembrie 2011
testament legatar universal
1. Testament autentic prin care dvs sunteti desemnat legatar universal.
2. Contract de intretinere cu matusa , matusa fiind asistata conform Lg 17/200 de un reprezentant al autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire darian2006 darian2006 Buna ziua! Am o matusa in varsta de 85 ani,care are sotul si unicul fiu decedati. Va rog sa-mi spuneti sub ce forma pot sa ma ocup de ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)