avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!
Am o matusa in varsta de 85 ani,care are sotul si unicul fiu decedati.
Va rog sa-mi spuneti sub ce forma pot sa ma ocup de ea legal,mostenire,etc.,astfel incat o matusa,sora ei,sa nu poata dispune de banii si casa ei,deoarece aceasta vrea sa intre in posesia mostenirii.Mentionez ca matusa de 85 ani nu are nici un certificat medical prin care este declarata inapta psihic.
Mi s-a spus sa-i fac tutela.Cum se face in cel mai scurt timp? Ordonanta presedentiala se poate folosi in acest caz?
Ce alte posibilitati legale mai am?
Casa cum pot sa intru in posesia ei,avand in vedere ca matusa este imobilizata la pat si sora ei din Timisoara are actul de proprietate pe casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:12, 26 Mai 2013
Nu o puneti sub tutela! Daca d na are discernamant , are capacitate de exercitiu deplina poate sa va faca testament autentic la notar sa va desemneze legatar universal. Astfel ca la deces veti prezenta tesatmentul si se va dezbate succesiunea in baza acestuia. Sora ei nu este mostenitor rezervatar si nu va putea cere reductiunea testamentului, iar daca este autentic slabe sanse sa vi l atace e lipsa de discernamant al doamnei in momentul intocmirii lui. Daca doriti acum din viata sa incheiati in act cu d na faceti un contract de intretinere si pastrati toate dovezile ca ati ingrijit o! Dupa actele casei se piste cere copie legalizata la notarul care detine actul in arhiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dani dani dani dani buna seara am o mostenire imobiliara de la tatal meu,nu am copii,sunt casatorita(alte rude nu mai am decat o sora a mamei mele si copilul ei-varul meu-) as ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)
Atacare de testament Cali55 Cali55 Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)