avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara
am o mostenire imobiliara de la tatal meu,nu am copii,sunt casatorita(alte rude nu mai am decat o sora a mamei mele si copilul ei-varul meu-) as vrea sa stiu cine vine la mostenire dupa mine,si ce as putea face sa mosteneasca sotul meu tot(fara a putea fi atacat) va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:37, 28 Ianuarie 2012
La mostenirea legala vor veni sotia supravietuitoare si matusa. In cazul acesta sotia primeste 3/4 din mostenire iar matusa 1/4.

Pentru ca sotia să primească tot cred ca este de ajuns să faceti un testament la notar.
Asa cum a spus si colegul meu faceti un testament autentic la notar prin care I'l institituiti legatar universal pe Sotul dvs. Este varianta cea mai Putin costitisitoare. Sora nu este rezervatara si nu poate cere reductiunea. Puteti sa va prezentati la notar si cu doi martori asistenti pentru intocmirea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Marina1989 Marina1989 Buna seara ! Suntem o familie fara copii . Cum putem evita ca in cazul unui eventual deces , la succesiune sa nu avem probleme cu rudele celuilalt (nepoti ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa - intrebare legata de testament bucdm bucdm Detin o casa si am un singur baiat, casatorit legal. In mod normal, dupa decesul meu si al sotiei mele, baiatul va mosteni casa. As dori insa sa las prin ... (vezi toată discuția)
Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)