avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate obtine \" interdictia\" de a face anumite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate obtine " interdictia" de a face anumite lucruri pentru un batran

Pe scurt. Batrana 87 ani, a fost acostata de necunoscuti, a lichidat depozitele bancare si banii au fost dati persoanei/persoanelor respective. Nu gaseste buletinul. Presupunem ca a fost luat si acela. Am reusit sa luam actele casei. Ce putem face pentru a preintampina alte probleme? Ce certificat ar trebui sa scoatem? Mentionez ca ea nu mai recunoaste lucruri, nu are notiunea timpului, spune ca nu a mai primit pensia de mult, etc.
Multumesc.
PS: s-a mers la politie, s-au dat declaratii, cei de la banca isi aduc aminte ca era insotita de "cineva".asteptam sa scoatem alt buletin. banii sunt dusi...dar sa nu apara alte probleme gen incheiere de acte juridice in baza procurii(daca au buletinul).
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 17:24, 30 Septembrie 2011
Incepeti cu medicul de familie. De acolo luati o trimitere catre medicul psihiatru.....si de aici in colo veti ajunge si in comisii de specialitate care va vor elibera documente pe baza carora in justirie veti obtine "punerea sub interdictie" cu desemnarea unei persoane pe post de curator.
N-ar fi lipsit de interes nici sa faceti plangere la Politie cu tot ce s-a intamplat si in baza unei copii sa introduceti cerere de Ordonanta Presedintiala prin care sa se blocheze instrainarea bunurilor imobile apartinand batranei. E mai rapid ca procedura curatelei, care desi este foarte utila dureaza mult.
In privinta vreunei procuri autentificate cu datele din acea carte de identitate care nu se gaseste, de asemenea nu trebuie sa va faceti probleme.
Odata depuse actele pentru noua carte de identitate, vechea CI este nula - deci orice act incheiat dupa data eliberarii noii CI (cu seria noua) este nul.
La banca nu exista camere de luat vederi? In urma reclamatiei dvs. la politie se fac verificari si poate scutiti alte persoane de necazul pricinuit dvs. Pe baza certificatului de incadrare intr-un grad de invaliditate eliberat de comisia de expertiza veti putea institui o curatela de administrare a bunurilor, copie pe care o depuneti si la banca.
exista filmari la banca...se pastreaza 30 zile. acum sa vedem daca politia va solicita acele inregistrari. ca persoana fizica nu le primesti. ei(hotii) au sunat si la telefon...m-am interesat la romtelecom si nu pot primi un desfasurator cu apelurile primite...nu au tehnologie...doar daca politia pune acum telefonul sub urmarire...ceea ce cred ca e tardiv.

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Batrana inselata carmen2017 carmen2017 Batrana a castigat un proces urmand sa primesca banii prin executor Cel ce a pierdut nu a dat nici un ban in schimb a luat batrana a dus o la notar fara a ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru o persoană fără discernământ. care sunt pașii ce trebuie urmați? TAPACIAN TAPACIAN Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a reprezenta o persoană cu Alzheimer, fără discernămînt -ma refer la pensie pentru a-i plati un loc la cămin ... (vezi toată discuția)