avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate obtine \" interdictia\" de a face anumite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate obtine " interdictia" de a face anumite lucruri pentru un batran

Pe scurt. Batrana 87 ani, a fost acostata de necunoscuti, a lichidat depozitele bancare si banii au fost dati persoanei/persoanelor respective. Nu gaseste buletinul. Presupunem ca a fost luat si acela. Am reusit sa luam actele casei. Ce putem face pentru a preintampina alte probleme? Ce certificat ar trebui sa scoatem? Mentionez ca ea nu mai recunoaste lucruri, nu are notiunea timpului, spune ca nu a mai primit pensia de mult, etc.
Multumesc.
PS: s-a mers la politie, s-au dat declaratii, cei de la banca isi aduc aminte ca era insotita de "cineva".asteptam sa scoatem alt buletin. banii sunt dusi...dar sa nu apara alte probleme gen incheiere de acte juridice in baza procurii(daca au buletinul).
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 17:24, 30 Septembrie 2011
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
mai vroiam sa spun ceva...politia nu detine o baza de date pentru a fi identificati "faptasii"...daca vor obtine "figurile" lor nu pot decat sa le transmita pe la toate sectiile de politie...cei de la banca si-ar fi amintit ca era insotita de o femeie cu un copil in brate
mergeti la autoritatea tutelara din cadrul primariei unde are batrana domicliul si spuneti ca doriti sa incepeti demersurile pentru punerea sub interdictie, pentru motivele pe care le-ati enumerat. actul medical care atesta ca nu mai are discernamant este eliberat de catre IML in urma unui control de specialitate. acest act medical este necesar in instanta. punerea sub interdictie se face prin hotarare judecatoreasca iar numirea tutorelui se face de catre primarul localitatii de domiciliu pe baza hotararii instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Unul dintre proprietarii apartamentului pe care vreau să-l cumpăr are alzheimer. i se acordă certificat medico-legal de la iml dacă are această afecțiune? Mitrus Cristian Mitrus Cristian Buna seara.am o problema:vreau sa cumpar un apartament,proprietari sunt 2 mostenitori,mama si fiu,mama sufetind de boala altzaimer ,nu are discernamant si noua ... (vezi toată discuția)
Reprezentare bolnav psihic AdrianPintea80 AdrianPintea80 O persoana in varsta , 87 de ani , ajunge dementa cu internare la Spitalul de boli psihice si cu diagnostic dat de medicul specialist , are diverse conturi ... (vezi toată discuția)