avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... terminarea concediului pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

terminarea concediului pt. cresterea copilului

buna ziua,azi mi s-a terminat concediul pt.cresterea copilului,si firma la care am lucrat si-a incetat activitatea in vederea reorganizarii activitatii socitatii,am fost la firma si sefii m-au dat in preaviz de 20 de zile,din data de8.09.2008 pana in data de 03.10.2008,la care eu sunt la dispozitia firmei,cate ore pe zi are voie sa ma cheme la servici?si dupa terminarea preavizului ce acte concret va trebui sa imi mai faca ca sa pot intra in somaj,cum ma va plati in perioada preavizului?am inteles ca au dreptul sa duca actele in termen de 5 zile dupa terminarea preavizului la itm?si concediul de odihna mi se va plati la finalizarea preavizului siin data in care se face inceterea contratului de munca?:-/ va rog un raspus cat mai repede:help:
Cel mai recent răspuns: daridannah , utilizator 13:02, 8 Septembrie 2008
1. Angajatorul a procedat corect. In perioada preavizului respectati programul de lucru si sunteti platita conform contractului individual de munca.
2. Conform art.74(3) din CCMUNN pe anii 2007-2010: "In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca , fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator."
3. La incetarea contractului individual de munca, angajatorul este obligat sa va compenseze in bani concediul de odihna neefectuat.
4. Dupa ce primiti decizia de concediere, cu nr. de inregistrare la ITM, va prezentati cu aceasta la ALOFM (Somaj) pentru a va face dosarul necesar pentru a primi indemnizatia de somaj.
Mult succes!
va multumesc mult pt.raspunsul dat si pt. promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baneficiarii ajutorului de somaj lauraneacsu lauraneacsu in data de 29.06.2009 am fost reincadrata in munca dupa terminarea concediului pentru crestere copil; as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Decizia de restructurare si co daria33 daria33 Am primit decizie de restructurare cu data de 15.12.2009,cu preaviz 20 zile,:am rugat-o pe patroana mea ca in periaoda de preaviz sa nu mai vin pt ca mai aveam ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)