avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... IN DREPT ce argumente as putea invoca in cazul unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

IN DREPT ce argumente as putea invoca in cazul unei contestatii a procesului -verbal

buna ziua,
am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat;
ce s-a intamplat de fapt am prins niste indivizi la furat si am chemat politia.pana au sosit cei de la politie acestia au aruncat toate bunurile ce le furasera si normal ca nu i-au gasit cu nimik .
politistii dupa ce au venit la fata locului nu au facut cercetarile de rigoare siin concluzie dupa cateva zile m-am trezit cu amenda.
mentionez ca procesul verbat a fost intocmit la sectie si in absenta mea si totodata nesemnat
Doresc sa fac contestatie si ma intereseaza pasii pe care tre sa-i urmez,ca nu mi sa- mai intamplat asa ceva si chiar nu stiu.Contestatia am inteles ca treb depusa la politie si acestia trebuie sa o depuna la judecatorie.

INTRUCAT NU AM MAI FACUT ASA CEVA STIU CA IN CERERE TREBUIE SA-MI MOTIVEZ ACTELE IN DREPT SI IN FAPT.IN FAPT AM IDEE CA TRE SA PREZINT EVENIMENTELE CARE AU AVUT LOC DAR IN DREP NU AM NICI O IDEE.
VA ROG AJUTATI-MA !!
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 21:46, 12 Octombrie 2008
Puteti ataca pv de contraventie in baza art 31. Trebuie tinut cont daca pv a fost intocmit corect cu toate datele. Verificati daca este semnat si de martor. Succes


monya a scris:



CAPITOLUL IV
Căile de atac


Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.
Art. 32. - (1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
__________
Prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 953/2006, se admite excepţia de neconstituţionalitate şi constată că dispoziţiile art. 32 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, sunt neconstituţionale.


Art. 33. - (1) Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăşi 30 de zile, şi va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancţiunea, a martorilor indicaţi în procesul-verbal sau în plângere, precum şi a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei.
(2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie, judecătoria va cita şi societatea de asigurări menţionată în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
Art. 34. - (1) Instanţa competentă să soluţioneze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o şi pe celelalte persoane citate, dacă aceştia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal, şi hotărăşte asupra sancţiunii, despăgubirii stabilite, precum şi asupra măsurii confiscării.
(2) Hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei. Recursul suspendă executarea hotărârii.
___________
Alineatul 2 a fost modificat prin articolul unic, pct. 11 din Legea nr. 180/2002.


Art. 35. - Plângerile împotriva proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor se soluţionează cu precădere.
Art. 36. - Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea, precum şi orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.



elis a scris:

Impotriva procesului-verbal de contraventie puteti face contestatie la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Motivarea in drept o puteti face in baza art.31 alin.1 din OG nr.2/2001.

Tineti cont si de recomandarile distinsului coleg @elis. Contestatia se depune la judecatoria pe raza careia a fost savarsita contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu privire la instiintarea de plata de pe pvb calandrino calandrino Astazi am depus la Judecatoria Botosani o contestatie a PVB si am invocat pct. 4 din Legea nr. 526/2004, care prevede ca "in cazul in care contravenientul a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Ajutor! teo_dora88 teo_dora88 Buna ziua! In conditiile in care primesti o amenda acasa si tu nici macar nu te-ai aflat la locul faptei (fapta s-a petrecut in Constanta si eu eram in ... (vezi toată discuția)