Am primit de la Adm. Fin. Sector 3, o somatie cu titlu executoriu privind "Diferente de impozit anual de regularizat". Pe hartia respectiva scria ca cea mai veche "decizie de calcul accesorii" este din 28/10/2009. Bineinteles ca am sunat si mi-au spus ca de fapt este o datorie veche din 2004 (495 ron) si careia pe parcurs i s-au adaugat penalizari ajungand astazi la 1495 ron. Urmatoarea intrebare as fost : "bine, bine...daca este din 2004 nu s-a prescris?". Raspunsul lor a fost ca din momentul in care primesti somatia, perioada de plata se prelungeste cu inca 5 ani. Deasemenea mi-au spus ca am mai primit o astfel de somatie acum 1 an sau 2, dar eu nu am mai primit asa ceva pana acum.
Intrebarile mele sunt:
- cum pot demonstra eu ca nu am primit asa ceva pana acum? sau cum pot demonstra ei ca am primit? exista confirmare de primire?
- eu nu am depus niciodata aceasta declaratie 200. este posibil ca ea sa fi fost depusa de angajator? Si daca este asa, angajatorul poate retine din salariu suma respectiva pentru a o achita? Mentionez ca in anii urmatori nu am avut aceasta problema, iar eu nu am depus aceasta declaratie.