avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea, o profesie de viitor ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea, o profesie de viitor ?

Sunt convinsa ca din ce in ce mai multe persoane, sunt interesate in a practica aceasta profesie, dar ma intreb, oare chiar este o profesie de viitor ???
Si inca ceva ... cum pote deveni mediator, o persoana care nu are nici o legatura cu domeniul juridic (si aici ma refer la absolvirea unei facultati de drept) ??? Aceste cursuri de mediere, care sunt de foarte scurta durata si costa o groaza de bani, chiar ne pot forma profesional, astfel incat cel care isi ia atestatul sa fie apt de a media ??? mmm ... nu prea cred... Eu cred ca cei care castiga din aceasta afacere sunt doar cei care organizeaza astfel de cursuri !
Ma raliez opiniei dvs. Sunt de parere ca avocatul ar trebui sa aiba in mod automat si calitatea de mediator( pare-se ca se lucreaza la un proiect in acest sens), urmand evident ca persoanele din alte profesii care au vocatie , in urma unor cursuri sa poata desfasura activitatea de mediere. Pe de alta parte costul acestor cursuri sunt de acord ca sunt foarte mari.
Si eu sunt de parere (ca si dumneavoastra), ca avocatul ar trebui sa aiba si calitatea de mediator, si atunci poate ca increderea in mediatori va fi alta !
In momentul de fata castigul este de partea formatorilor si anume a conducerii CM. Persoanele care urmeaza cursuri de medieri devin someri cu acte!
Buna ziua. Mediatorul nu da solutii, nu consiliaza si nu impaca partile. Astfel incat temerea ca un ne-avocat nu ar fi un mediator bun este neintemeiata. Personal, cred ca juristii nu sunt chiar cei mai buni mediatori din cauza "deformatiei" profesionale de a califica, aprecia, judeca, partini. Altele sunt datele care conteaza in aceasta profesie, de caracter si temperament. Lipsa de informatii corecte conduce catre concluzii contrare. Profesiile de mediator si de avocat sunt complementare, profesionistul avocat vine in continuarea profesionistului mediator; aceasta inseamna medierea, cel putin medierea in viziunea celor care au creat-o, acum zeci de ani; faptul ca la noi, ca multe altele, se denatureaza din cauze externe conjuncturale (legislative, etc), nu este imputabil medierii.... In rest, profesia fiind liberala, cum ti-o croiesti asa o ai; aici se apropie de avocatura intr-adevar :).
Deci, considerati ca este o profesie de viitor ?

Alte discuții în legătură

Promovarea medierii – o problema a sistemului sau a profesionistului ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Dupa mai multi ani in care medierea se prezinta drept o profesie de viitor si nu una de actualitate, fiecare dintre noi ne dorim ca medierea sa fie cu ... (vezi toată discuția)
Medierea conflictelor in civil tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 In mare parte conflictele din civil si nu numai, se pot rezolva pe cale amiabila,prin mediere. Sunt dispusi avocatii sa conlucreze cu mediatorii ,avand in ... (vezi toată discuția)
Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)