avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea, o profesie de viitor ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea, o profesie de viitor ?

Sunt convinsa ca din ce in ce mai multe persoane, sunt interesate in a practica aceasta profesie, dar ma intreb, oare chiar este o profesie de viitor ???
Si inca ceva ... cum pote deveni mediator, o persoana care nu are nici o legatura cu domeniul juridic (si aici ma refer la absolvirea unei facultati de drept) ??? Aceste cursuri de mediere, care sunt de foarte scurta durata si costa o groaza de bani, chiar ne pot forma profesional, astfel incat cel care isi ia atestatul sa fie apt de a media ??? mmm ... nu prea cred... Eu cred ca cei care castiga din aceasta afacere sunt doar cei care organizeaza astfel de cursuri !
Raspunsul dvs. ironic nu cred ca va face onoare.
Inteleg aversiunea dvs. pentru mediere si inteleg ca sunteti adeptul activitatii probono.
Sa inteleg ca daca toata actiunea" informare cu privire la mediere-pv" ar fi gratuita, o sa acceptati cu placere!
De asemenea am inteles ca nu puteti face distinctie intre informare si procedura medierii ca atare.
Pacat!
D-le Ciobanu mie imi pare rau ca nu cititi cu atentie posturile ca si profilul utilizatorilor.... Eu asa fac cand rapund ceva cuiva.Intamplator nu am aversiune fata de mediere dintr-un simplu motiv: SUNT MEDIATOR, si chiar iubesc aceasta profesie. Mai mult, inainte de a intra in aceasta profesie am avut grija sa ma documentez cu privire la aceasta, care sunt sansele de lucru in Romania, care sunt castigurile, pierderile, ba si mai mult, ce se intampla in lume, in Europa in special cu privire la mediere si am vazut FOARTE CLAR ca medierea nu reprezinta nici aici, si nici in alta parte o sursa stabila si temeinica de castig. Ca atare, m-am dus sa fac cursurile in deplina cunostinta de cauza, spre deosebire de alti colegi care asteptau sa curga laptele si mierea! Probabil din acesta cauza atatea nemultumiri si discutii cum bine stiti ca au fost si vor mai fi cu privire la mediere.
Stiam ca trebuie sa contribui si eu, sa pun umarul la promovarea medierii, ca asta inseamna timp si ceva bani cheltuiti dn buzunarul meu fara garantia ca se vor intoarce vreodata inapoi in buzunarul meu. Stiti, nu vreu sa par nici patetica, nici nostalgica, dar prea repede s-au uitat eforturile inaintasilor nostri, a se vedea celebrul episod Bumbesti-Livezeni, ca si multe altele de genul, iar noi le folosim acum, sosele, tuneluri de cale ferata, etc.facute cu efort si cu sudoare prin MUNCA PATRIOTICA. Isi mai aduce aminte cineva?
Ca atare, intotdeauna munca de pionerat si aici si in alte parti din lume reprezinta un efort si niste riscuri. Informarea gratuita, cu tot ce implica ea, reprezinta un astfel de risc.
Mi s-ar parea anormal ca oamenii care au fost astfel obligati pri legesa se prezinte la sedinta de informare unde stiau ei ca totul este gratuit sa aiba parte si de o mica plata, este ca si cum li s-ar fi pus o noua taxa sau impozit. Caci asa cum taxele si impozitele sunt obligatorii tot asa ar deveni si prezentarea la sedinta de mediere, obligatorie si prin plata efectuata.
Prin plata pe care ati dori sa o cereti nu vom face decat sa grabim sfarsitul medierii, sa fim perceputi ca o povara in plus pe umerii oamenilor si ca suntem o casta special conceputa ca sa mai jecmanim oamenii si pana la urma sa obtinem un efect contrar celui in sensul in care a fost conceput acest articol, acela de a atrage oamenii spre mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Aveti dreptate, pe langa nerealizari am si..lipsuri!
Sincer nu am cititt sau urmarit niciodara profilurile utilizatorilor, pentru simplul motiv ca exista posibilitatea ca profilul sa fie......ireal.
Intotdeauna am citit si analizat cu atentie postarile si (cred???) ca nu am comentat pe langa sau...ca sa ma aflu in treaba, de asemeni nu mi-am permis sa fiu ironic sau sarcastic.
Ma bucur ca sunteti mediator si credeti in aceasta profesie.
Cu privire la INFORMARE , imi mentin punctul de vedere.
Medierea este la inceput de drum, chiar daca oficial este la vedere din 2006 si cred ca o sa fie poate si profitabila din 2013.

In rest, va respect punctele de vedere (sunt ale dvs.) si va urez sa faceti cat mai multe informari care sa fie completate de MEDIERI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea medierii – o problema a sistemului sau a profesionistului ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Dupa mai multi ani in care medierea se prezinta drept o profesie de viitor si nu una de actualitate, fiecare dintre noi ne dorim ca medierea sa fie cu ... (vezi toată discuția)
Medierea conflictelor in civil tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 In mare parte conflictele din civil si nu numai, se pot rezolva pe cale amiabila,prin mediere. Sunt dispusi avocatii sa conlucreze cu mediatorii ,avand in ... (vezi toată discuția)
Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)