avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea, o profesie de viitor ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea, o profesie de viitor ?

Sunt convinsa ca din ce in ce mai multe persoane, sunt interesate in a practica aceasta profesie, dar ma intreb, oare chiar este o profesie de viitor ???
Si inca ceva ... cum pote deveni mediator, o persoana care nu are nici o legatura cu domeniul juridic (si aici ma refer la absolvirea unei facultati de drept) ??? Aceste cursuri de mediere, care sunt de foarte scurta durata si costa o groaza de bani, chiar ne pot forma profesional, astfel incat cel care isi ia atestatul sa fie apt de a media ??? mmm ... nu prea cred... Eu cred ca cei care castiga din aceasta afacere sunt doar cei care organizeaza astfel de cursuri !
Ce acte sunt necesare in instanta de judecata de la mediator? Este obligatoriu mersul la mediator inaintea promovării unei cereri în instantă?
Actele care se prezinta in instanta in urma parcurgerii procedurii de mediere sunt:
Acordul de mediere
PV de mediere
Copie pe suport electronic a acordului si pv.
Domnule "florinav". Acest subeict inca se mai dezbate in cadrul Consiliului de mediere. Dovada informarii despre avantajele medierii se va face cel mai probabil cu un proces-verbal sau un alt document scris, emanat de la mediator. Evident, desi legea prevede ca mediatorul nu poate pretinde un onorariu pt. serviciu de informare, emiterea unui document scris, necesar pt. a face dovada in instanta, ar putea fi contra cost. Nu cred ca fiind o profesie la inceput de drum, mediatorii se vor arunca la sume mari, ci probabil vor dori sa-si acopere doar cheltuiala cu hartia, cerneala si editarea (eu in cadrul biroului meu, asa intentionez sa sa fac).
Da INFORMAREA ESTE GRATUITA!Tehnoredactarea, hartia si tonerul..costa!Se face o mare confuzie intre informare, care este echivalentul unei consultatii juridice la avocat, consultatie care se plateste cu min. 50 lei/ora, si documentele ce trebuie sa fie prezentate instantei, care COSTA!
Pai, in situatia acesta domule Ciobanu ma intreb daca mai are cineva interes sa se zbata sa convinga partile sa vina la mediere, ne mai si obosim sa stam cu ei vreo 2-3 ore prin mediere, mai avem si responsabilitatea incheierii unui acord, sau si mai trist nu se inteleg deloc, cand asa nu e mai bine sa stau eu la birou si sa tai chitante pe tonner, hartie si imprimanta si vorba altcuiva de aici, ne putem asigura un venit frumusel doar "taind bilete la intrare".....
Ma gandesc chiar sa ma mut in fata biroului, la intrare, ca sa mearga mai repede, ca asa imi mai suna la sonerie si imi consuma si curentul si mai trebuie sa-l pun si pe acela la plata....
Daca legiuitorul dorea sa incasam bani ne spunea acest lucru asa cum el este detaliat corect pentru sedinta de mediere, prin contractul de mediere.

Alte discuții în legătură

Promovarea medierii – o problema a sistemului sau a profesionistului ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Dupa mai multi ani in care medierea se prezinta drept o profesie de viitor si nu una de actualitate, fiecare dintre noi ne dorim ca medierea sa fie cu ... (vezi toată discuția)
Medierea conflictelor in civil tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 In mare parte conflictele din civil si nu numai, se pot rezolva pe cale amiabila,prin mediere. Sunt dispusi avocatii sa conlucreze cu mediatorii ,avand in ... (vezi toată discuția)
Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)