avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Majorare de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Majorare de intarziere

Exista vreo reglementare privind marimea dobanzii penalizatoare percepute in cazul intarzierii de plata a facturii fiscale? Sau aceasta majorare de intarziere depinde numai de contractul incheiat intre parteneri?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:05, 26 Septembrie 2011
majorarea de intirziere depinde strict de contract sau de prevederile legale speciale aplicabile. In rest se aplica OG 13 / 2011 privind dobinda legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot cere penalitati sau dobinda la un proces cistigat lutucons lutucons Buna ziua Dupa trei ani am cistigat un proces intre doua firme la care trebuia sam-i plateasca contravaloarea unor facturi. Doresc sa cer in instanta dobinda ... (vezi toată discuția)
Executare silita - dobanzi penalizatoare lestat lestat Buna ziua ! As vrea adresez si eu o intrebare legat de situatia mea. am contractat in cursul anului 2013 un credit ipotecar de 9000 euro la o institutie ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile de punere in intarziere a unei sume de bani,considerate debit? rodica_post rodica_post Care sunt conditiile de punere in intarziere a unei sume de bani considerate debit? Daca firma X,solicita o suma de bani de la persoana fizica Y,fara temei ... (vezi toată discuția)