avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum se pot cere penalitati sau dobinda la un proces ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum se pot cere penalitati sau dobinda la un proces cistigat

Buna ziua
Dupa trei ani am cistigat un proces intre doua firme la care trebuia sam-i plateasca contravaloarea unor facturi.
Doresc sa cer in instanta dobinda la sold sau penalitati.
Va rog sa ma sfatuiti care sunt dobinzile admise in instanta si cine le stabileste,mentionez ca nu am un contract intre pari cu penalitati de intirziere dar pe facturile emise sunt prevazute si facturile sunt semnate de primire de o persoana angajata la firma respectiva dar nu sunt stampilate de firma respectiva,daca a-r trebui sa aplic acele penalitati de 0,05% /zi penalitatile ar depasi valoarea datorata.
Rog un sfat ,care este suma de dobinda pe care pot sa o cer si sa o si primesc legal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:46, 12 Februarie 2012

In cazul dvs este vorba de o dobanda penalizatoare, asa cum este ea reglementata de OG 13/2011. Rata dobanzii legale penalizatoare o reprezinta dobanda de referinta a BNR (5,5% in luna februarie 2012), la care se adauga 4 puncte procentuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - dobanzi penalizatoare lestat lestat Buna ziua ! As vrea adresez si eu o intrebare legat de situatia mea. am contractat in cursul anului 2013 un credit ipotecar de 9000 euro la o institutie ... (vezi toată discuția)
Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordare dobinzi (penalitati) la sold cistigat in instanta-facturi comerciale lutucons lutucons Buna ziua Am cistigat un proces in care firma mea a avut de incasat un sold cv.unor facturi cu marfa vinduta unei firme. Mentionam ca dupa 3 ani am cistigat ... (vezi toată discuția)