avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor. Am o fiica de 23 de ani dintr-o casatorie anterioara. Am platit pensie de intretinere ,in urma unei hotarari judecatoresti pana la majoratul acesteia , dupa care am continuat sa-i platesc ( fara o hotarare judecatoreasca) pensie de intretinere pana la terminarea facultatii ( mentionez ca a urmat cursurile unei facultati fara frecventa ). Acum o luna a sustinut examenul de licenta si am fost informat printr-un mesaj telefonic ca vrea sa faca si masteratul si solicita o majorare a asa zise pensii de intretinere , daca nu o sa se adreseze instantei. Intrebarea mea este pana cand trebuie sa platesc aceasta pensie de intretinere, ce fel de cursuri trebuie sa urmeze ???
Multumesc,
Sunteti obligata sa platiti pensia de intretinere pana la varsta de 26 de ani , daca fiica este in continuarea studiilor indiferent ca sunt la zi sau la FF , in aceasta situatie incluzandu-se si masteratul.
Practica judiciara nu este unitara in acest sens , tinand cont ca studiile la FR ar putea si asimilate posibilitatii de a presta o munca .
Totusi , au existat situatii cand au fost acordate pensii de intretinere in ciuda studiile la FR.
Fiica dvs trebuie sa introduca o noua actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Exista insa riscul, daca fiica va dovedi ca inca mai studiaza si introduce actiune in instanta, sa achitati si cheltuielile de judecata, respectiv onorariul avocatului, pe langa pensia alimentara, pe care, daca o solicita, ii va fi acordata, fie ca sunteti de acord, fie ca nu.
cursuri de zi, pana la varsta de 25 de ani. pe perioda cursurilor de ff nu trebuia sa platiti pensie.
26 de ani, Carmen, 26.
Da, depinde de instanta, consider ca un avocat va poate motiva convingator ca nu e obligatoriu sa platiti pensie daca fata nu urmeaza cursuri la zi care sa aiba un program ce sa nu-i permita sa si munceasca. Mai exact, sa o puna in imposibilitatea de a munci.
De acord cu mesajul anterior, nu trebuia sa achitati pana acum pensie... Din pacate, nu o mai puteti insa cere inapoi, e o obligatie naturala imperfecta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Cand inceteza plata pensiei alimentare? exista obligativitatea platii pensiei si pe perioada masterului? Marian marius Marian marius Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: fiul meu a este licentiat din ac. vara, si m-a informat ca vrea sa se inscrie la masterat tot in cadrul ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)