Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Acum vreo 3-4 luni am fost anuntati ca s-a furat apometrul scarii de bloc unde locuiesc (care e constituita intr-o asociatie de proprietari) si ni s-a cerut bani pentru unul nou + manopera (cam 200 lei/apartament). Nu va retin cu amanunte de ce, dar eu personal nu cred ca s-a furat nimic. Am intrebat de curand administratora daca au prins hotul si mi s-a spus ca nu au reclamat la politie ca oricum nu-l prinde nimeni si ramane politia cu dosare nerezolvate.
Intrebare: Adminstratorul sau presedintele asociatiei avea obligatia sa reclame furtul sau nu? Ei spun ca nu e traba lor.
Va multumesc!
Intrebam altceva, nu daca s-a impartit suma corect sau daca factura exista, doar daca trebuie reclamat un furt atunci cand se fura un bun pe care-l administrezi si nu este al tau
In mod normal , da exista banuiala unui furt al apometrului , administratia sau presedintele asociatiei , puteau formula o sesizare catre politia pe raza cariea se afla imobilul.
Daca aveti certitudinea existentei furtului , puteti si dvs. sa adresati o plangere la politia competenta teritorial domiciliului dvs.
Ei trebuiau sa apere avutul asociatiei , dar daca nu au facut-o , puteti dvs. sa le supliniti lipsa de diligenta.
Poate l-au sustras ei sau complici de ai lor sau poate ar castiga niste bani la montarea unui apometru nou , nimeni nu are cum sa cunoasca adevarul