avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am auzit ca in noul cod civil testamentul nu mai poate fi atacat. Eu nu am gasit asa ceva. Chiar nu mai sunt recunoscuti mostenitorii rezervatari? Poate fi atacat testamentul sau nu? Multumesc.
avem 46 de ani amandoi, nu e vorba de varsta, dar preventiv ne-am gandit ca cel mai bine pentru amandoi ar fi sa ne facem un testament prin care cel care ramane in viata sa traiasca linistit fara nesiguranta ca va veni un nepot sa il scoata pe celalat din casa sau sau sa vanda sa ii deie o cota parte.
Cred ca ne gandim corect si clar ca celuilalt sa ii fie cat mai bine.

Oricum va multumesc pentru raspunsuri
mirela741 a scris:

Nu este obligatoriu daca batranul nu este bolnav si este lucid. Notarul de obicei verifica prin propriile simturi si observatii daca persoana care se afla in fata sa are sau nu capacitatea de a incheia un act juridic civil. De multe ori acea expertiza poate sa nasca dubii dupa decesul testatorului si sa duca la o actiune in annulare a testamentului tocmai din acest motiv. Expertiza nu se cere Decat atunci cand se impune.


Notarul nu este si medic psihiatru...sau cel putin nu am auzit de o asemenea cerinta pentru a fi notar...:)

Notarul verifica doar consimtamantul, dar daca consimtamantul este viciat nu are de unde sa stie...

Dupa o anumita notarul cere expertiza psihiatrica oricat de lucid ar fi batranul...

La 46 de ani nu se pune problema necesitatii unei expertize psihiatrice.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna Alex ,te rog spune-mi ce semnificatie are un testament olograf?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Testament neautentificat la notar ContSters257326 ContSters257326 [/b]Buna ziua, As dori sa ma informez lin aceasta privinta - daca se intocmeste un testament scris de mana, fara a fi autentificat de un notar public, ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)