avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firmelor de prestari servicii publice si ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firmelor de prestari servicii publice si infiintarea altor firme noi ce au preluat evidenta contabila de la firmele insolvente

Scurt istoric:
------------------

Firmele de prestari servicii publice X si Y ,au deschis procedura falimentului conform Legii 85/2006.
Lichidatorul judiciar,desemnat de instanta,este acelasi la ambele firme.

Concomitent cu intrarea in faliment a celor doua firme de prestari servicii(cu angajati bugetari -Primarie si Prefectura),se infiinteaza alte firme cu aceeasi activitate,aceeasi conducere si aceeasi angajati(diminuati doar in parte),insa cu un artificiu in denumire .

Aceste firme noi,au preluat toata evidenta de la firmele in insolventa pentru a continua activitatea pe noile firme.

Lichidatorul judiciar,in cardasie directa cu o avocata,formuleaza mii de actiuni in instantele de judecata,avand ca obiect"pretentii banesti"de la persoane fizice (fara a exista sentinte judecatoresti anterioare ).
Avocata,sustine apararea lichidatorului judiciar,acesta nefiind vazut niciodata de cineva.(se aude ca ar fi multimiliardar care si-a ïncropitäverea din asemenea actiuni de obtinere a unor sume de bani in mod fraudulos.

Este corect ceea ce se face acest lichidator si avocata sa substituenta ,care se folosesc de
-trafic de influienta in instanta (prin calitatea lor profesionala si calitatea de "multimiliardarä lichidatorului judiciar care se afla pe undeva prin capitala.'
-inducerea in eroare a instantei de judecata cu intentie
-coruperea instantelor de judecata.

multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 09:24, 7 Octombrie 2011
Cand se infiinteaza o noua firma,evidenta contabila trebuie sa fie 'PROASPATA'precum firma-nu-i asa?

-DE CE S-A PRELUAT PASIVUL SI ACTIVUL(POATE)DE LA FIRMA INSOLVENTA?
Au fost preluati probabil clientii, asta a fost si ratiunea pentru care s-a deschis noua societate.
Salut,aici e un "artificiu " facut de catre administratori , se preia de la firma , anterior intrarii in insolventa o mare parte din active (asta prin diverse metode ,de multe ori nu tocmai "ortodoxe") apoi se intra in insolveta sau faliment -creditorii raman cu ceea ce se mai lasa adica mai nimic ....noua firma facuta prin interpusi este "uscata si curata " ...#-o
dan_sur_cr a scris:

....noua firma facuta prin interpusi este "uscata si curata " ...#-o


Pentru astfel de afaceri, nu exista legislatie in Romania?,ori se lasa totul la aprecierea instantelor de judecata?

Fiind implicate direct-autoritatile locale,prin angajatii sai bugetari-,care au personal specializat/profesionist in domeniul legislatiei in vigoare,de ce nu se reglementeaza asemenea infractiuni ? (pentru ca,in raport cu prevederile legii ,aceste fapte si imprejurari constituie grave abateri si infractiuni de natura economica)
Salut , legislatie exista ,e cam greu de demonstrat in instanta plus ca adm. judiciar n-are nici un interes sa "rezolve " firma el fiind platit lunar (asa stiu eu s-ar putea sa ma insel).In ceea ce -am postat mai sus nu m-am referit neaparat la "prestatorii de servicii publice".Am si un exemplu (e ceva mai vechi dar real ) -firma A vopseste gardul firmei B (contract -factura ) firma B nu plateste intentionat ,A factureaza penalizari...in 6luni firma A cumpara firma B... extrapoland putin va puteti da seama cam ce se poate face ....perfect legalB-)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
dan_sur_cr, utilizator

Alte discuții în legătură

Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
25% reducere credit la banci? darabontcsilla darabontcsilla e adevarat ca, Printr-o lege noua ,clientii bancilor pot sa plateasca si cu 25% mai putin la credite,daca pot sa demonstreze ca nu pot sa plateasca intreaga ... (vezi toată discuția)