avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare-terminare leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare-terminare leasing

Salut,

imi este un pic neclar daca in momentul lichidarii unui leasing pot vinde masina fara sa o inmatriculeze utilizatorul si vanzarea sa se faca direct catre o terta persoana.


E posibil?

multam,


Dunhill
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:24, 3 Aprilie 2009
actele nesare inmatricularii sunt urmatoarele:
identificare RAR
TAXA INMATRICULARE 52 LEI LA PRIMARIA UNDE APARTINETI
FISA DE INMATRICULARA VIZATA LA PRIMARIA, PRECUM VA UATI IN EVIDENTA CU AUTOTURISMUL SI PT STABILIREA IMPOZITULUI
DECIZIA DE IMPUNERE DE LA PRIMARIE
TACA CERTIFICAT INMATRICULARE 37 LEI LA BCR SAU CEC
ASIGURARE PE NUMELE DVS
CERERE DE TRANSCRIERE
TOATE ACTELE SOCIETATII DE LEASING SI FIOSA STAMPILATA SI LA PRIMARIA DE UNDE APARTIN DUMNEALOR, INCLUSIV A DEALERULUI (CERTIFICAT DE INREGISTRARE STATUT ETC)
Imi pare rau, dar nu am inteles clar despre ce acte imi spuneti
"CERERE DE TRANSCRIERE
TOATE ACTELE SOCIETATII DE LEASING SI FIOSA STAMPILATA SI LA PRIMARIA DE UNDE APARTIN DUMNEALOR, INCLUSIV A DEALERULUI (CERTIFICAT DE INREGISTRARE STATUT ETC) "

Ce reprezinta cerere de transcriere si de unde se ridica aceasta cerere, unde se depune?
Fisa stamilata si la primarie...despre care fisa este vorba?
toate actele soc de leasing...mai exact care sunt acele acte?
cerere de transcriere- de la orice birou care intocmeste acte auto la fel si fisa de inmatriculare ,care daca nu v au dat o cei de la societatea de leasing trebuie s o dactilografiati cu toate datele autovehicolului si trebuie vizata la primarie, cei de la birourile de acte auto, va pot informa cel mai bine,iar actele societatii de leasing -statut, cerficatul de inregistrare.
La incheierea (finalizarea) CLF, societatea de leasing va trimite prin posta urmatoarele documente: cartea de identitate a auto in original, fisa de inmatriculare semnata si stampilata de ei, certificatul de atestare fiscala eliberat de Primarie din care rezulta ca a fost achitata taxa auto, talonul si cheia a II -a.
Din acest moment, puteti vinde auto oricarei alte persoane fizice sau juridice.
Apoi, se obtine de la RAR certificatul de autenticitate, se achita chitantele corespunzatoare (37 lei la BCR sau CEC, 68 lei la Primarie sau Finante si taxa pentru numere) si se depune dosarul la Serviciul Rutiera, completat si cu cerere, declaratie,copie CI proprietar etc.
Cam asta e pe scurt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare inmatriculare masina alexandru8 alexandru8 Buna ziua. Am si eu o mica problema, recent am cumparat o masina, printr-un intermediar acesta mi-a dat toate actele inclusiv financiaru propietarului de la ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara a face radierea... mariana v mariana v Va rog frumos sa ma ajutati urgent. Sotul meu a vindut o masina recent, fara a face insa nici un act de radiere. Are doar actul de vinzare cumparare. Cel care ... (vezi toată discuția)