avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare inmatriculare masina

Buna ziua. Am si eu o mica problema, recent am cumparat o masina, printr-un intermediar acesta mi-a dat toate actele inclusiv financiaru propietarului de la care a luat masina fiindca acest intermediar nu a inmatriculato, toate bune si frumoase am reusit sa o trec la circa mea financiara sau cum se zice taxe si impozite pe orasul meu, dar intre timp a expirat financiarul persoanei de la care a fost cumparata masina, nu persoana intermediara, intrebarea mea este Mai am nevoie de financiarul dansilor dupa ce o trec la circa mea financiara ? trebuie sa le prezint pe acestora la biroul de inmatriculari sau doar dovada ca am trecuto la mine? Va multumesc si Paste Fericit!
Cel mai recent răspuns: alexandru8 , utilizator 13:20, 5 Mai 2013
Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul achiziţionat din România şi care este înmatriculat în Bucureşti sau în alt judeţ (transcriere)

1. Cererea solicitantului;
2. Fişa de înmatriculare, semnată de fostul şi noul propietar, vizată la organul fiscal teritorial competent (în locul vizei fostului proprietar se poate depune certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal teritorial competent);
3. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
4. Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
6. Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termen de valabilitate;
7. Copia asigurării RCA, în termen de valabilitate;
8. Dovada plăţii taxei de înmatriculare stabilită potrivit legii (vezi tabelul Taxe locale);
9. Certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate;
10. Plăcuţele cu numărul de înmatriculare, dacă fostul propietar are domiciliul/sediul pe raza altui judeţ;
11. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la CEC sau BCR);
12. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (dacă acestea nu se păstrează de fostul proprietar) în valoare de 40 lei pentru număr la rând respectiv 85 lei pentru număr preferenţial, sume achitate la ghişeul de depunere documente;
13. Certificatul de autenticitate al vehiculului emis de Registrul Auto Român;
14. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora;
15. Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.
16. În conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, în cazul în care se solicită transcrierea dreptului de proprietate asupra unui vehicul rulat, solicitantul va trebui să prezinte unul din următoarele documente:
- dovada achitării timbrului de mediu pentru autovehicule stabilit potrivit legii (original şi două copii) şi decizia de calcul eliberată de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în cazul în care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;
- dovada că proprietarului plătitor al taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, al taxei pe poluare pentru autovehicule, al taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau al timbrului de mediu pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduală, documentul care evidenţiază această situaţie se eliberează de organul fiscal competent.

Sursa mesajului:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
deci ma pot prezenta doar cu certificatul fiscal de ma mine? ma scuzati nu sunt foarte versat in ceea ce inseamna intelegerea legiilor romane

Paste fericit va urez!
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
alexandru8, utilizator
nu trebuie sa fiti versat in intelegerea legilor :)

asa cum se precizeaza pe site-ul prefecturii B, puteti prezenta certificatul de atestare fiscala care confirma ca ati inregistrat masina pe rolul dvs. la administratia financiara.
din cate imi amintesc acesta se elibereaza dupa ce platiti impozitul ptr masina.
perfect multumesc! am reusit sa o inregistrez la financiarul meu si am platit impozitul pe aceasta inainte sa imi expire fiscalul de la domnu atata nu eram sigur daca la biroul de inmatriculari mai trebuie sa prezint si fiscalul acestuia, Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
alexandru8, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus din germania dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie ce acte imi sunt necesare inregistrarii temporare, la fisc, a unui autoturism adus din Germania. Cei de la fisc imi ... (vezi toată discuția)
Fisa de inmatriculare nestampilata mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!As dori sa va intreb urmatorul lucru: am cumparat o masina de la Satu Mare,fostul proprietar mi-a dat toate actele,carte de ... (vezi toată discuția)