avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa de la pf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa de la pf

Am voie sa cumpar de la PF marfa si sa o inregistrez in contabilitate? Cum?
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 20:57, 26 Septembrie 2011
Asa cum se procedeaza in sistemul marfa in consignatia: preluati marfa cu proces verbal de primire si datele de identificare ale celor doua parti; stabiliti comisionul ce va revine din vanzare si faceti NIR de intrare in gestiune pe conturile din afara bilantului; cand vindeti marfa scoateti valoarea din contul in afara bilantului si faceti NIR de intrare in gestiune la pret cu amanuntul; in acelasi timp descarcati si gestiunea; platiti cv marfii catre pf la valoarea cu care aveti intelegerea cu proprietarul ei prin casa sau banca (de preferat sa aveti o copie de pe buletinul de identitate al persoanei pentru identificare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)