Buna ziua.
Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este legata de imprumuturi. Am inteles din alte sectiuni ale forumului ca o persoana fizica poate imprumuta cu bani o firma, o societate.
Asociatia de care apartin este “din domeniul cultural-sportiv, non-profit, neguvernamentala” si “persoana juridica de drept privat, cu autonomie gestionara si financiara”(citez din Statutul asociatiei).
Problema este ca noi am inceput sa facem incasari din cotizatii abea din august si nu avem suficienti bani pentru amenajarea unui spatiu pentru desfasurarea activitatii. Aceasta problema trebuie rezolvata cat mai repede posibil, iar presedintele asociatiei si inca o persoana fizica s-au oferit sa imprumute asociatia cu suma de bani necesara (bineinteles, fara sa ceara dobanda).
As vrea sa stiu daca se poate face un astfel de contract de imprumut prin care asociatia primeste bani de la o persoana fizica, cum ar trebui sa arate contractul, daca trebuie aprobat de avocat, notar sau de altcineva, daca trebuie inregistrat undeva, precum si alte detalii despre procedura.
Mentionez, in eventualitatea ca schimba lucrurile cu ceva, 2 citate din statutul asociatiei:
- “ Asociatia ... va desfasura alte activitati in scopul acoperirii fondurilor necesare achizitionarii de aparatura, amenajarea spatiului de antrenament, chirii pentru spatii ...” (Cap.II,art.12)
- “Patrimoniul Asociatiei la constituire este de [...]. Acesta va fi completat, pe parcurs, cu sume ce vor proveni din: donatii ale persoanelor fizice si juridice; legate testamentare; sponsorizari; cote din reclame, beneficii obtinute din spectacole ..., alte activitati cuprinse in Statut.”(Cap.IV,art.28)
M-am gandit sa mentionez citatele pentru ca un consultant mi-a spus la un moment dat ac orice actiune am vrea sa facem trebuie sa ne uitam mereu in statut, iar eu recunosc ca, desi am semnat, sunt unele lucruri din statut pe care nu le inteleg.
Astept un raspuns cat mai repede,
Va multumesc anticipat.
Cami
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
20:31, 12 Septembrie 2008