avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... gratiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

gratiere

mentionez faptul ca fostul meu sot a fost condamnat pentru savarşirea infractiunii de refuz de a se supune recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcolemiei a mai fost condamnat cu suspendare mai avea 3 zile sa nu i se dea şi coada problema este ca am facut o cerere de gratiere catre presedintele romaniei mia venit raspunsul de a completa aceasta cerere cu actele respective ,problema este ca eu am fost diagnosticata cu cancer şi singurul venit era pensia alimentara a copilului meu vreau sa stiu cum fac aceasta cerere cum trebuie facuta şi in cat timp primesc raspunsul sunt intro situatie disperata trebuia sa merg la control şi nu am putut merge din cauza banilor şi multe altele va rog sa ma ajutati sa formulez aceasta cerere mai am de ridicat ancheta de la primarie şi sa trimit dosarul va multumesc
Cel mai recent răspuns: margareta_a , utilizator 15:45, 2 Octombrie 2011
nu inteleg ce pedeapsa executa fostul sot si ptr ce infractiune.
cererea de grațiere se formulează raportat la o condamnare. trebuie să aveți o hotărâre de condamnare și după aceea formulați cererea de grațiere. în acea cerere soțul dv-stră solicită grațierea față de pedeapsa primită potrivit sentinței penale și îi spuneți nr, data când a fost pronunțată, instanța care a pronunțat-o, pentru ce pedeapsă articolul ,litera, ordonanța de circulație, toate indiciile pe care la găsiți în dispozitivul sentinței penale, mandatul de executare, nr, data emitere. din ceea ce spuneți dv-stră nu rezultă dacă a fost condamnat sau nu.
Scrieti motivele care va fac sa adresati aceasta cerere , cu referire la boala de care suferiti , atasand adeverinte de venituri ale sotului dvs si ale dvs inainte de fapta si ale dvs , daca s-au schimbat dupa fapta, daca nu aveti veituri , obtineti o adeverinta de la sectia financiara , cum ca nu aveti venituri.
Atasati actele dvs medicale din care sa rezulte diagnosticul exact si medicatiile necesare pentru boala dvs , cum si acte care sa dovedeasca eventuele costuri pentru achizitionarea lor.
Atasati de asemenea hotararea judecatoreasca definitiva prin care sotul dvs a fost obligat la prestarea obligatiei de intretinere , certificatul de nastere al copilului si o adeverinta de la scoala , din care sa rezulte ca urmeaza cursurile acelei institutii de invatamant , aratand cat de necesari va sunt respectivii bani
Partea mai dificila este ca nu mai sunteti casatoriti.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar Agnes25 Agnes25 In cat timp de la terminarea pedepsei se poate cere reabilitarea cazierului judiciar si care ar fi pasii de urmat pentru asta? Mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)