avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii taxe si impozite diferite pentru zilele de concediu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

taxe si impozite diferite pentru zilele de concediu?

Buna,

As dori sa va rog sa-mi spuneti daca se modifica taxele si impozitele in momentul in care un angajat intra in concediu (de odihna). Firma economiseste in vreun fel in momentul in care un angajat intra in concediu?
Cel mai recent răspuns: criscris11 , utilizator 22:45, 26 Septembrie 2011
Nu se modifica nimic in cazul concediului de odihna!
Multumesc pentru confirmare. :)

Ideea e ca firma solicita fiecarui angajat sa-si ia in totalitate intregul concediu de odihna aferent anului in curs ... in acest an. Ideea e ca se economiseste o anumita suma de bani din luarea acestor concedii fara "reportarea" acestora in anul viitor. Ma frapeaza ca nu-mi dau seama de unde se poate economisi prin aceste concedii de odihna.
Probabil nu prea aveti de lucru si atunci daca tot trebuie sa plateasca personalul care nu este angajat in productie full prefera sa trimita o parte sau chiar tot in CO, pentru ca CO oricum trebuie sa vi-l acorde prefera sa-l acorde intr-o perioada mai slaba ca si comenzi.
E o perioada destul de aglomerata, putin personal si exista o reala problema la suplinirea celui care va pleca in concediu. Cu toate acestea se insista pe aceasta modalitate de "economisire" iar eu tind sa cred ca ideea acestei modalitati de economisire e total eronata.... Exista oare posibilitatea ca pana la efectuarea integrala a concediului de odihna a angajatilor acesta sa fie considerat in prealabil ca si o "retributie" catre stat sau catre altcineva?
Atunci nu are nicio logica motivatia cu econoisirea. Nu inteleg intrebarea.

Alte discuții în legătură

Zile libere reportate de la un an la altul pispiric pispiric Buna ziua, As avea o intrebare legata de concediul de odihna oferit de angajator si de posibilitatea reportarii acestor zile de la un an la altul. Exista ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a co Manuela Dumitru Manuela Dumitru Buna seara, Am citit discutiile anterioare pe aceasta tema, dar nu m-am lamurit. Va cer ajutorul... Sunt singura angajata a firmei, a carei coasociat si ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa terminare concediu ingrij copil pana la 2 ani aeveronica aeveronica Intrebare: daca la intrarea in CIC pana la 2 ani mai aveam de efectuat 35 de zile de concediu de odihna ( deci acum 2 ani), la revenirea la serviciu mai am ... (vezi toată discuția)