avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dosar de insolventa depus
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dosar de insolventa depus

Buna ziua, am depus de curand actele pt insolventa unei firme care nu a mai platit de anul trecut datoriile catre noi. A fost admis si a dat termen de judecata in Decembrie 2011. Mă intreb daca:
1. societatea respectiva poate ataca/contesta acest dosar?
2. Inaintea mea mai sunt si altii cu termen Octombrie, care sunt sansele mele de a recupera din bani si in cat timp? poate dura cativa ani?
3. Macar imi pot recupera impozitul platit pe suma neprimita si TVA?

As aprecia daca cineva imi poate raspunde la aceste intrebari.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 20:59, 26 Septembrie 2011
Buna seara.
1.Da
2.Prezentati-va la termenul din octombrie si cereti si conexarea dosarului dvs.
3.Numai daca debitorul mai este solvabil adica mai detine bunuri sau lichiditati.
Cu respect,Alexa...
1. da
2. toate dosare se vor conexa (daca privesc aceeasi societate). Sansele le puteti calcula singur in functie de bunurile pe care le are firma a carei insolventa o cereti.... exista posibilitatea sa nu recuperati nimic.
3. putin probabil... exigibilitatea tva si a impozitului este data de fapta generatoare, in speta bunurile sau serviciile livrate in urma cu un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.Am 2 clienti care nu au platit facturile la timp.La unul dintre ei am contract de vanzare la celalalt am angajament de plata,ambele dosare sunt deja ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva horia51 horia51 Pot recupera TVA de la ANAF in situatia in care firma debitoare este in procedura de insolventa cu facturi neonorate la care Eu am platit acel TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)