avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare datorii

Buna ziua.Am 2 clienti care nu au platit facturile la timp.La unul dintre ei am contract de vanzare la celalalt am angajament de plata,ambele dosare sunt deja la tribunal.Cat timp dureaza la executor si daca imi pot recupera bani si nu altceva?
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 15:17, 13 Noiembrie 2009
Daca firma debitoare este solvabila va puteti recupara bani , dar parerea mea ca nu mai de vreme de 6 luni.
Se afla la tribunal pentru incuviintarea executarii silite, sau acum ati promovat actiunile?
La executor, durata difera in functie de marimea debitului de recuperat , de solvabilitatea debitorilor, de modalitatile alese (vinzare la licitatie bunuri mobile sau imobile, poprire...) , si nu in ultimul rind ...de executor.
SUCCES
Dosarul se afla la tribunal avem deja primul termen 15dec iar sumele de recuperat sunt 2000lei+penalizari de 1%pe zi(deja sunt 60zile) iar a 2 suma de 3132lei.Credeti ca pot recupera acesti bani? Si cam cat dureaza la sumele acestea executarea?cei cu 2000lei sunt intreprindere individuala iar a 2 societate comerciala.
Daca actiunile dvs. sunt intemeiate pe oug 119/2007 - deci ati solicitat instantei sa emita ordonante de plata pentru facturile acceptate la plata si neonorate in termen- veti obtine mult mai repede hotaririle.Mai mult decit atit, instanta va acorda un termen de plata ce nu poate fi mai mare de 30 zile de la comunicare.
In situatia in care ati ales calea dreptului comun, va dura mai mult.
Sumele nu sunt mari....dar depinde de solvabilitatea debitorilor recuperarea creantei.
SUCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Recurs iuliamariana iuliamariana Ce parere aveti, este admisibil recurs pentru Ordonanţă de plată(OUG 119/2007) daca in OUG 119/2007 Art. 13. (1) Impotriva ordonantei de plata debitorul ... (vezi toată discuția)
Contract cu primaria reby 2000 reby 2000 o societate are un contract cu o primarie prin care vinde acesteia o serie de produse .contractul este semnat de parti ,avem avize de insotire a marfii ... (vezi toată discuția)