avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc

Buna seara.
Am si eu o speta pe care a solutionat-o favorabil instanta, dar nu pot sa o pun in executare
Am achizitionat in cursul anului 2008, niste terenuri arabile la o licitatie publica.
Executorul jud. mi-a intocmit procesul verbal de adjudecare, mentionand ca pretul este de x lei la care se adauga TVA. Desi i-am solicitat acestuia sa modifice actul, argumentandu-i ca sunt terenuri arabile si nu trebuie sa-mi perceapa TVA, acesta a refuzat.
Am formulat o plangere impotriva refuzului exec jud de a intocmi procesul verbal in conformitate cu dispozitiile legale, respectiv sa mentioneze ca pretul este de x lei, fara TVA.
Ulterior a intocmit si actul de adjudecare.
Solutia instantei a fost " obliga pe BEJ....sa intocmeasca procesul vb de adjudecare fara TVA", plangerea fiind formulata strict pe refuzul acestuia de a intocmi in mod corespunzator acest act.
Problema este ca exec judecatoresc nu vrea sa modifice si actul de adjudecare, motivand ca in dispozitivul hot, instanta l-a obligat sa rectifice doar proc vb, nu si actul de adjudecare.

Obligatia de a rectifica si actul de adjudecare deriva din obligatia de a modifica procesul verbal?
Trebuie sa formulez o noua plangere si impotriva acestui refuz?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: CRISTIAN CIRMACIU , Practician in insolventa 18:14, 27 Septembrie 2011
Da, daca nu ati solicitat si acest lucru instantei, in prima plangere. Daca ati solicitat si nu s-a pronuntat, puteti face cerere pt completare dispozitiv.
Nu am putut solicita. Plangerea se face in 5 zile de la emiterea actului (procesul verbal atacat). Actul de adjudecare a fost emis in 30 de zile, cand plangerea era pe rolul instantei.
Executorul este incompetent. Sculeri matriteri la origine, li se pare ca sunt cei mai puternici oameni in stat.
Evident ca trebuie sa modifice si actul de adjudecare. As face o plangere penala impotriva respectivului executor, sa-l determina sa mai citeasca, macar din cand in cand, atunci cand face pauza de la numaratul banilor incasati din onorarii.
Instanta nu se putea pronunta si asupra actului de adjudecare, dar ma intreb cand a emis actul de adjudecare nu avea deja solutia Instantei? A ignorat solutia instantei?
Instanta s-a pronuntat in luna decembrie 2010.
Actul de adjudecare a fost emis in luna iulie 2008.
Am pierdut la fond, dosarul s-a intors spre rejudecare, am pierdut din nou la fond si am castigat in recurs. Cred ca o sa-i fac o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz executor? ionica99 ionica99 Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa ... (vezi toată discuția)
Anularea licitatiei? ionica99 ionica99 am fost declarat adjudecatar pentru un imobil scos la licitatie publica la bej.lipseste fotocopie de pe actul de proprietate al debitoarei iar executorul ma ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face? moraru alexandru moraru alexandru In urma unui proces pt rezilierea unui contract ,am obtinut penalitati de intarziere de 0,5% pe zi . Deoarece nu era scris termenul de cand se aplica ... (vezi toată discuția)