Sunt somera de aproape 3 luni, dupa 24 ani de serviciu in cadrul CFR-ului. In Decizia de concediere , la Art.7 scrie negru pe alb, citez : [Art.7. - La desfacerea contractului individual de munca ca urmare a aplicarii masurilor de concediere colectiva, salariatiilor CFR Marfa li se va acorda suma de 670 lei lunar pe o perioada de 6 luni, avand in vedere prevederile CCM, precum si cele ale art. 1 din HG nr.1193/2010.]
Intrebarea mea este : Lunar trebuie sa primesc suma de 670 lei ?
Mentionez ca am primit pana acum, respectiv la sfarsitul lunii iulie suma de 473 lei, la sfarsitul lunii august 473 lei si pe 26 luna aceasta 473 lei. Aceasta suma o primeste fiecare dintre fostii mei colegi care au fost si ei diaponibilizati cu 08.07.2011. Este normal ca fostul angajatorul sa imi retina din suma de 670 lei pe langa impozit si procentul pentru sanatate si procentul pentru pensii, mai ales ca eu sunt luata in evidenta ca somera si primesc ajutor de somaj lunar.
Va multumesc.
Contributiile aferente salariului compensatoriu sunt cele aferente veniturilor salariale cu exceptia contributiei la sistemul asigurarilor pentru somaj si la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale