avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Suma primita in urma disponibilizarii trebuie sau nu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Suma primita in urma disponibilizarii trebuie sau nu impozitata, si mai ales cum ?

Sunt somera de aproape 3 luni, dupa 24 ani de serviciu in cadrul CFR-ului. In Decizia de concediere , la Art.7 scrie negru pe alb, citez : [Art.7. - La desfacerea contractului individual de munca ca urmare a aplicarii masurilor de concediere colectiva, salariatiilor CFR Marfa li se va acorda suma de 670 lei lunar pe o perioada de 6 luni, avand in vedere prevederile CCM, precum si cele ale art. 1 din HG nr.1193/2010.]
Intrebarea mea este : Lunar trebuie sa primesc suma de 670 lei ?
Mentionez ca am primit pana acum, respectiv la sfarsitul lunii iulie suma de 473 lei, la sfarsitul lunii august 473 lei si pe 26 luna aceasta 473 lei. Aceasta suma o primeste fiecare dintre fostii mei colegi care au fost si ei diaponibilizati cu 08.07.2011. Este normal ca fostul angajatorul sa imi retina din suma de 670 lei pe langa impozit si procentul pentru sanatate si procentul pentru pensii, mai ales ca eu sunt luata in evidenta ca somera si primesc ajutor de somaj lunar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 27 Septembrie 2011
Contributiile aferente salariului compensatoriu sunt cele aferente veniturilor salariale cu exceptia contributiei la sistemul asigurarilor pentru somaj si la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal sa ne fie impozitata suma acordata lunar in urma disponibilizarii petro250 petro250 Sunt somera de 2 luni si 4 zile, dupa 24 ani de serviciu in cadrul CFR-ului. In Decizia de concediere , la Art.7 scrie negru pe alb, citez : [Art.7. - La ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii sncfr marfa sa Imprevizibila Imprevizibila Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu modalitatea de plata a salariilor compensatorii. In data de 09.06.2011 am primit Decizia de concediere, prin care ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu - masterand monahelenus monahelenus Incepand cu data de 18 iulie 2011 voi avea CIM desfacut de la cfr...ca urmare a aplicarilor masurilor de concediere colectiva..... Problema mea este ... (vezi toată discuția)