avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna dimineata,
Am si eu o intrebare legata de executarea silita.Cei de la ...(editat) la care am avut un credit m-au secatuit de vlaga si bani si am avut o groaza de probleme cu ei ca foarte multi dintre romani care si-au luat o mare ''teapa'' cu acele credite doar cu buletinul.Mi-au tocit nervii cu zeci si sute de telefoane dupa aproximativ un an de la data la care eu stiam ca deja am terminat de achitat creditul si fiecare dintre cei ce ma sunau imi cereau o alta suma care oscila,dimineata era mai mare,la pranz medie si seara scadea sau crestea si mai mult in funcite de consultant.De aproximativ 3 luni nu m-au mai deranjat cu telefoane insa ultima data cand am vb cu cineva de la ei suma pe care imi spuneau ca o mai am de achitat era undeva la 23000 lei tinand cont de faptul ca acum 5 ani cand am luat creditul era in valoare de 2200 lei si am platit.Ieri mi-a telefonat o domnisoara care s-a prezentat ca a fi persoana ce se ocupa de dosarul meu(nespecificand funcita pe care o are) si ca in cel mai scurt timp voi fi executata silit daca nu achit datoria in valoare de 4700 lei catre cei de la .....(editat).Cu stupoare am constatat ca s-a micsorat drastic suma.Mi-a acordat si un asa zis ajutor prin faptul ca o pot achita in 4 rate egale daca nu am banii toti odata.Eu nu am un loc de munca in prezent,nu am nici bunuri pe numele meu....si nici posibilitatea sa platesc asa ceva.Astazi asteapta un raspuns din partea mea si nu stiu ce sa ii spun :sorry: Mi-a specificat ca un extras de cont nu mi se poate elibera pt ca nu s-a mai achitat de foarte mult timp si astfel nu se poate scoate asa ceva....Daca refuz sa fac aceste plati avand in vedere faptul ca dansa se ocupa de executarea silita,ce se poate intampla?
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Cel mai recent răspuns: eu1978 , utilizator 09:44, 27 Septembrie 2011
Eu zic sa faceti o plangere la ANPC in care sa aratati ca ati platit si cat ati platit. Ati face bine sa si aveti dovezile platilor facute. Daca va executa, puteti face o contestatie la executare si sa cereti o expertiza contabila sa se vada cat si cum ati platit si cat ar mai fi de plata, daca ar mai fi ceva. Succes!
Si eu ma gandeam sa fac acest lucru insa nu eram sigura ca este ok.Nu stiu ce sa ii raspund acestei domnisoare care astazi asteapta raspunsul meu.Si daca ma executa silit in ce consta acest lucru?Va veni cineva acasa la parintii mei?Eu sunt casatorita de 12 ani si nu mai stau cu parintii insa creditul este facut pe acea adresa a lor.
Doamna, acasa la parinti vor trimite eventual o somatie. Daca vin acolo, nu au voie sa intre in casa, pentru ca apartamentul nu este al dvs. Executorul va trimite adrese la administratia financiara sa identifice eventuale bunuri in patrimoniul dvs si va pune poprire pe salariul dvs, in cuantul de 1/3 din veniturile salariale nete.
Am inteles.Totusi ,as vrea sa stiu ce ii pot raspunde acelei domnisoare care asteapta sa o sun.Nu ma pricep la asa ceva si neavand cunostinte in domeniu imi este teama de asemenea lucruri.Nu vreau sa am de-a face cu legea.Suntem si asa vai de viata noastra,la 33 de ani nu imi gasesc un loc de munca si bancile,impozitele ,taxele ne mananca de vii.
Doamna, ii raspundeti ca va vedeti in instanta de judecata si la ANPC. Ii raspundeti ca in calitate de creditor sunt obligati sa va prezinte in orice moment, la cererea dvs., situatia platilor in acel contract de credit.

Alte discuții în legătură

Credit de la ifn credius motoidenisa19 motoidenisa19 [b]Buna seara as dori sa va spun ca nu sunt vreo reaplatnică dar acum o lună am rămas fără locul de muncă si acum câteva luni am luat si eu un credit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita razvan22 razvan22 buna seara.am o intrebare o vecina a avut de plata 1300 lei la electrica si a fost chemata in istanta sa castigat de catre electrica azi a primit o somatie de ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare creante - debite neachitate loredana007 loredana007 in urma cu 4 ani am facut rate la flanco prin cetelem de aproape 2 ani nu am mai achitat ratele si dosarul a ajuns la cei de la eos ksi .am primit cateva ... (vezi toată discuția)