avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna seara.am o intrebare o vecina a avut de plata 1300 lei la electrica si a fost chemata in istanta sa castigat de catre electrica azi a primit o somatie de la un executor judecatoresc.ce poate sa ii faca.bunuri are decat casa adica sunt 3 frati unul dintre ei e decedat dar nu sa dezbatut masa succesorala si nu este pe act proprietarul casei pt k pe act este trecut numele parintilor care sunt decedati si ei au fost 3 frati..mai dureaza pana se face executarea ca sa aiba timp sa achite pt k nu poate achita toata suma.mai are si pensie poate sa ii puna oprire pe pensie sau sa scoata casa la licitatie?multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
razvan22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 21:46, 24 Decembrie 2009
Pentru a recupera suma restanta,prin executare silita,nu conteaza daca sa dezbatut masa succesorala,executarea se va face asupra bunurilor mobile din locuinta,in primul rand,dupa care,daca nu se va acoperi suma atunci se va hotara daca se va pune sechestru pe casa pana la achitarea sumei sau vanzarea la licitatie.Regula este ca executorul sa anunte cu cel putin 15 zile inainte de a proceda la executarea sentintei definitive,perioada in care se poate achita restanta.
Inteleg ca la rolul fiscal apartamentul figureaza in continuare pe numele parintilor decedati? Electrica impotriva cui a obtinut sentinta? A vecinei direct sau cumva tot impotriva parintilor decedati?
Legat de modalitatea de executare, in cele mai multe cazuri creditorul solicita executarea silita in toate formele ei: imobiliara, mobiliara ori poprire.
In principiu prin somatie executorul judecatoresc stabileste un termen de plata. Daca acesta nu este respectat, se poate trece imediat la executare intr-una din formele enuntate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nerambursat ioneliya38 ioneliya38 buna seara,acum 5 ani fratele meu a facut un credit bancar,de nevoi personale.nu a garantat cu imobil sau alte garantii.din cauza unor probleme nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in ... mihai lucanu 1970 mihai lucanu 1970 buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in 2000. cei 6 frati nu s-au inteles la mostenire fapt pentru care s-a deschis actiune in instanta in ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate mostenita mihaelaramonapopa mihaelaramonapopa Buna ziua, Locuiesc intr-un sat in judetul Alba in casa construita de parintii mei decedati de 10 ani. Singurele acte ce le avem sunt pe numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)