avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au ...
Discuție deschisă în Executare silită

buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in ...

buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in 2000. cei 6 frati nu s-au inteles la mostenire fapt pentru care s-a deschis actiune in instanta in anul 2001. Aici, unul din frati si-a exprimat dorinta de a mosteni el toata casa parinteasca, angajandu-se sa achite celorlati 5 frati cate o suma de bani stabilita de un expert. Cu toate ca ceilalti frati nu au fost de acord cu acest lucru, instanta a hotarat ca primul frate sa achite cate 20.000 lei fiecaruia din cei 5 frati. Acesta nu a achitat nicio suma de bani niciunui frate, a trecut termenul in care cei 5 frati puteau solicita executarea silita, iar in anul 2020 fratele care nu a platit a solicitat in instanta constatarea faptului ca s-a prescris dreptul celorlalti frati de a cere executarea silita si a solicitat punerea sa in posesie cu casa parinteasca. Intrebarea mea este daca poate avea castig de cauza sau cei 5 frati pot solicita readucerea casei parintesti in masa succesorala comuna, tinand cont de faptul ca fratele care a solicitat casa nu a achitat nicio suma de bani la care s-a angajat in instanta. multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 20 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescripția dreptului de a cere plata sultei se prescrie în termen de 3 ani. Deci, dacă nu l-ați executat pe fratele dvs pentru plata sultei, fratele nu mai poate fi obligat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai exista o masa succesorala, ati dezbatut deja succesionea si fratele a devenit proprietar.
mai departe, are treaba dvs ca si creditori, daca ati vazut ca nu are de gand sa va dea banii, trebuia sa apelati la un executor sa il executati silit.
acuma e tardiv, dreptul dvs la actiune e prescris. V-ati luat adio de la casa in urma procesului, acuma trebuie sa va luati adio si de la bani.
singura sansa sa nu fi intervenit prescriptia, ar fi daca dvs i-ati cerut mereu in scris si el v-a amanat pt o data ulterioara.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta neplatita - drepturile se pot mosteni? Selenus Selenus Buna ziua, avem urmatorul caz: apartament proprietate mama (50%) si doi copii (fiecare 25%). Se cere sistarea starii de indiviziune si unul din copii cere ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru mostenire? ContSters232362 ContSters232362 in urma decesului parintilor mei s-a facut impartirea bunurilor de mostenire. eu am mostenit casa parinteasca si trebuie sa le platesc fratilor mei o suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita Aleeex Aleeex Buna ziua. Fratele meu a incheiat un contract de credit ipotecar persoana juridica (insolventa acum) in 2008 cu Bancpost, lucru care a dus la cedarea ... (vezi toată discuția)