avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita pentru mostenire?
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita pentru mostenire?

in urma decesului parintilor mei s-a facut impartirea bunurilor de mostenire. eu am mostenit casa parinteasca si trebuie sa le platesc fratilor mei o suma imensa de bani pentru ca ei au mostenit o bucata de pamant - ca bunurile mostenite sa fie egale. Eu nu am de unde sa dau aceasta suma de bani, e posibil ca statul sa imi vanda bunirile (pe care eu le-am cumparat impreuna cu sotul meu si nu sunt nicidecum mostenite) si cu suma de bani sa le de-a fratilor mei? E posibil ca statul sa imi faca executarea silita pentru a plati ceva ce trebuia sa mostenesc? Imi puteti da si articolul din codul civil unde spune lucrul acesta?

Va multumesc
Maria
Nu statul va executa, ci creditorii ( fratii) prin executor. Daca nu aveti bani sa va despagubiti fratii, eu nu inteleg de ce ati cerut atribuirea casei.. puteati s-o vindeti si sa impartiti banii.
Casa parinteasca poate fi executata silit. Sa va poata executa bunurile cumparate cu sotul, creditorii trebuie sa ceara intai partajul bunurilor, ca apoi sa poata executa silit partea dvs.
Sunt de parere sa va intelegeti cu fratii si sa nu ajungeti la executare silita.. ori semnati un angajament de plata pt plata sultei , ori incercati sa gasiti cumparator pt casa, ori daca mai sunteti in termen, atacati hotararea daca nu vi se pare corecta
Mie solutia mi se pare simpla. Daca nu aveti bani sa achitati partea fratilor, va asezati la masa cu ei, vindeti imobilul si impartiti banii. Nu are rost sa riscati executarea silita si sa pierdeti banii aferenti onorariului executorului si a altor cheltuieli de executare.
Va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in ... mihai lucanu 1970 mihai lucanu 1970 buna ziua. speta mea este urmatoarea: parintii au decedat in 2000. cei 6 frati nu s-au inteles la mostenire fapt pentru care s-a deschis actiune in instanta in ... (vezi toată discuția)
Executare Ale1980 Ale1980 In anul 1978 parintii mei au cumparat o casa cu un contract de mana. In anul 2006 eu cu fratele meu decidem sa finalizam contractul legal la notariat, noi ... (vezi toată discuția)
Executare silita e posibila daca au trecut trei ani de la achitarea ultimei rate? nko80 nko80 Buna ziua,in 2007am contractat un imprumut de nevoi personale in 2008 am ramas fara servici si cu greu am reusit sa mai platesc ratele pina in noiembrie ... (vezi toată discuția)