avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare

In anul 1978 parintii mei au cumparat o casa cu un contract de mana. In anul 2006 eu cu fratele meu decidem sa finalizam contractul legal la notariat, noi achitand toate sumele cerute. Atunci parintii decid sa trecem direct pe numele nostru casa (50 % - 50% ). In contractul de vanzare- cumparare suntem trecuti amandoi, iar parintii cu uzufruct viager. Practic casa e pe numele meu si al fratelui , insa avem toti 4 aceleasi drepturi. Nu putem vinde, inchiria a face imbunatatiri fara acordul la toti 4. In casa aceea stau parintii nostrii. Eu si fratele meu intre timp ne-am luat alte case prin credit bancar. Zilele trecute ma suna fratele , ca el nu si-a mai platit creditul bancar si a inceput executarea silita pentru casa lui, cumparata prin credit. Eu ma tem pentru casa parintilor care este pe numele nostru. Ne-am gandit sa vindem inapoi parintilor nostrii casa parinteasca.
Deoarece preturile la imobile au cazut drastic si practic banca mai recupereaza doar jumatate din suma de bani imprumutata fratelui, daca executorul da de urma casei parintesti unde este trecut si fratele, poate sa ceara anularea contractului de vanzare cumparare ce avem de gand sa facem zilele urmatoare, ca sa execute si cei 50 % (partea fratelui ) din aceea casa?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi frumoasa !
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2012
Ale1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:51, 29 Decembrie 2012
Ale1980 a scris:


. Ne-am gandit sa vindem inapoi parintilor nostrii casa parinteasca.



Nu este de preferat sa concretizati sustinerea dvs,deoarece,daca creditorul are interes ,poate starui in executarea silita si inclusiv poate solicita revocarea contractului de instrainare imobil,care evident este incheiat cu scopul prejudicierii intereselor creditorului si in favoarea debitorului,bunul imobil ramand in proprietatea aceleiasi familii

Mai bine faceti un partaj cu fratele decat sa vindeti parintilor. Mergeti la notar, dvs preluati bunul contra unei sume de bani. Suma ce-o ar trebui sa i-o dati fratelui, o puteti plati in rate la banca.. sau nu. Intelegeti-va cu fratele cum puteti prelua dvs apartamentul.
Buna ziua tuturor.

Va multumesc pentru raspunsuri Ynocentta si gi_jane2.
M-am gandit si eu sa preiau partea fratelui, insa el nu este de acord (chiar daca ii dau partea.) El se v-a muta in casa parinteasca deocamdata. O sa ne gandim foarte bine la ceea ce v-a trebui sa facem sa nu aiba parintii surprize neplacute.

La multi ani tuturor !
Daca vindeti parintilor, pe langa faptul ca banca poate cere revocarea actului, dar daca nu o face sau nu reuseste in actiunea sa.. poate Doamne fereste va decedeaza un parinte pana sa se prescrie datoria fratelor si ajungeti fix in aceeasi situatie. Apoi dati o poala de bani si acum la transferul de proprietate ca apoi sa aveti de dezbatut succesiunea cand va fi cazul.
Banii astia, aruncati pe fereastra mai bine ii dati bancii.
Puteti lasa lucrurile asa cum sunt si vedeti pe parcurs.
In caz ca se ajunge la executarea silita a cotei fratelui, o puteti cumpara atunci si mai ieftin sau sa faceti un partaj obligat de creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru mostenire? ContSters232362 ContSters232362 in urma decesului parintilor mei s-a facut impartirea bunurilor de mostenire. eu am mostenit casa parinteasca si trebuie sa le platesc fratilor mei o suma ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita catalinmihai catalinmihai Buna seara, Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra. Fratele meu a facut un credit pe adresa casei ... (vezi toată discuția)