avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Fratele meu a incheiat un contract de credit ipotecar persoana juridica (insolventa acum) in 2008 cu Bancpost, lucru care a dus la cedarea apartamentului din imposibilitatea de plata a ratelor. Astazi a primit instiintare ca Bancpost a cesionat dreptul de proprietate asupra creantelor in favoarea Eurobank (Grecia) si ca mai are de achitat 48.000 Euro. Intrebarile mele sunt:
1. Nu s-au prescris datoriile deja avand in vedere ca au trecut 10 ani de la data semnarii contractului ?
2. Daca el nu mai locuieste in Romania i se mai poate intampla ceva ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:56, 9 Mai 2018
Depinde, datoriile se puteau prescrie sau nu prin implinirea termenului, in functie de diligentele efectuate de creditor de-a lungul timpului, noi nu stim daca s-au prescris sau nu pentru ca nu ne-ati dat toate datele necesare, insa fratele poate si trebuie sa invoce prescriptia respectiva. Cat priveste faptul ca nu mai locuieste in Romania, spre exemplu daca locuieste in Africa de Sud va fi mai greu de executatt silit sau chiar imposibil, dupa caz. Ar trebui sa faceti si niste precizari cu ce s-a intamplat pana acum, adica v-a fost executat apartamentul sau nu, ar trebui citit si contractul respectiv si asa mai departe.
Da. I-a fost executat apartamentul in urma cu 5 ani însă de atunci nu a mai primit nicio notificare cu privire la suma asta de bani ce ar trebui achitată.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Aleeex, utilizator
Da, inteleg, problema este ca fiind demarata executarea silita nu s-ar mai pune acum problema intervenirii prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita, intrucat asa cum ati inteles si ati precizat, executarea a fost deja ceruta, insa dat fiind ca executarea s-a facut undeva prin 2013 (dupa cum spuneti, in urma cu 5 ani) trebuie vazut daca s-a facut pe vechiul cod de procedura sau pe noul cod (pentru ca prin 2013 s-au produs modificari legislative) si daca nu cumva s-a perimat acea executare silita. Chestiunea este discutabila, in sensul ca ar trebui vazute acte, date, etc.
Am dat un search pe google si se pare ca toti debitorii au primit aceleași citatii, asta dupa ce BT a cumpărat Bancpost. Nu au ce sa ii faca având în vedere că în 2012 a fost predat apartamentul iar fratele meu nu mai are vreun bun propriu in Romania.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Aleeex, utilizator
Este cu dus si-ntors afirmatia ca "Nu au ce sa ii faca având în vedere că ...", pentru ca probabil pe termen scurt nu au ce sa-i faca, insa legal si tehnic, astazi, exista norme europene (deci cu aplicare in toata UE - si de aceea v-am dat exemplul cu Africa de sud) care reglementeaza urmarirea silita in toata Europa, si mai devreme sau mai tarziu, aceste firme de recuperare (care mai toate sunt din afara tarii noastre), vor merge precum cainii de vanatoare dupa debitori prin Europa. In fine, este un vis urat, dar cred ca nu mai dureaza mult pana se vor mobiliza.

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca-societate-alta societate alialex alialex In 2007 am facut un credit pe 10 ani la Bancpost (4.500euro). Bancpost care l-a cesionat unei firme ERB New Europe care a apelat la un executor . ( am platit o ... (vezi toată discuția)
Explicaţie hotărâre judecătorească alialex alialex Poate cineva să-mi explice ce înseamnă: \"Admite excepţiei perimării executării silite şi dispune anularea tuturor actelor de executare emise de .. în ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)