avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Fratele meu a incheiat un contract de credit ipotecar persoana juridica (insolventa acum) in 2008 cu Bancpost, lucru care a dus la cedarea apartamentului din imposibilitatea de plata a ratelor. Astazi a primit instiintare ca Bancpost a cesionat dreptul de proprietate asupra creantelor in favoarea Eurobank (Grecia) si ca mai are de achitat 48.000 Euro. Intrebarile mele sunt:
1. Nu s-au prescris datoriile deja avand in vedere ca au trecut 10 ani de la data semnarii contractului ?
2. Daca el nu mai locuieste in Romania i se mai poate intampla ceva ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:56, 9 Mai 2018
nu prea cred ca sta in picioare varianta asta cu "mobilizatul". Daca puteau sa o faca, o faceau in 6 ani de cand este plecat din Romania, i se punea poprire pe salariu. Dar atat timp cat ei de 6 ani nu i-au trimis nicio notificare ca ar avea de platit suma aia, nu inteleg de ce au trimis-o acum.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Aleeex, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand am spus ca "se vor mobiliza", nu m-am referit la recuperatorul dvs., ci la firmele de recuperari in general, la toate, de obicei, cand vine momentul sau mai bine spus valul, se va actiona in masa.
Iar in ceea ce priveste ultimele dvs afirmatii din ultimul mesaj, acestea echivaleaza cu faptul ca v-ati raspuns singur la intrebarile pe care le-ati pus initial. :))

P.s. De ce au trimis notificarea acum? Simplu, ca sa indeplineasca un act procedural care le va profita mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca-societate-alta societate alialex alialex In 2007 am facut un credit pe 10 ani la Bancpost (4.500euro). Bancpost care l-a cesionat unei firme ERB New Europe care a apelat la un executor . ( am platit o ... (vezi toată discuția)
Explicaţie hotărâre judecătorească alialex alialex Poate cineva să-mi explice ce înseamnă: \"Admite excepţiei perimării executării silite şi dispune anularea tuturor actelor de executare emise de .. în ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)