avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare carte de identitate

O persoana plecata (mai bine zis fugita) din tara acum mai bine de 30 ani , care nu a renutat la cetatenia romana, doreste sa-si procure carte de idebtitate (buletin), pt a infinta o societate comerciala.
Deoarece in tara, nu mai are nici o propietate si nici rude, care ar fi procedura pt obtinerea respectivului act.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:23, 27 Septembrie 2011
În principiu puteți solicita eliberarea unei cărți de identitate provizorii de la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor de la locul fostului domiciliu sau din localitatea în care vreți să înfințați firma. Consultați totuși Ordonanţa de urgenţă nr. 97 din 14/07/2005, versiunea actualizata la data de 30/07/2007, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, Ordonanță care vă dă răspuns la întrebare. Și pentru a nu o lectura pe toată citiți CAPITOLUL III, Actele de identitate și CAPITOLUL IV, Domiciliul şi reşedinţa.
Stima.

Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
loadingvirus, utilizator

Referitor la cartea de identitate:

Pentru a primi un raspuns cat mai corect este nevoie de mai multe amanunte :)
Macar atat sa ne mai ziceti: mai aveti certificatul de nastere?
Cu el ar trebui sa va prezentati la ultimul loc de domiciliu pe care l-ati avut in tara.

Ar fi bine de asemenea ca toate actele romanesti pe care le mai detineti - certificat de casatorie, sentinta de divort, livretul militar, un pasaport romanesc expirat etc. sau oricare dintre ele, sa le aveti cu dvs.

Spuneti mai multe - astfel si noi va vom putea raspunde mai exact.

Si timp de 30 de ani nu a avut domiciliul in strainatate? Sa intelegem ca e vorba cumva de in cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Daca nu mai are rude in Romania sa se adreseze ambasadei/consulatului roman din tara in care locuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Domiciliul si resedinta Tarana Tarana Sunt posesor al unui pasaport CRDS avand domiciliul declarat in strainatate .De asemenea posesor al unei carti de identitate provizorie valabila 12 luni ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)