avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata preavizului de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata preavizului de demisie

comform noului cod al muncii stiu ca preavizul de demisie dureaza 20 de zile lucratoare avand in vedere ca indeplinesc o functie de executie,dar daca in contractul individual de munca semnat in comun acord de ambele parti,durata preavizului era de 15 zile,in prezent,ce se ia in considerare?noul cod al muncii sau prevederele mentionate in contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 27 Septembrie 2011
Prevederile contractului individual de munca si ale eventualelor acte aditionale.
scutariualinaioana a scris:

comform noului cod al muncii stiu ca preavizul de demisie dureaza 20 de zile lucratoare avand in vedere ca indeplinesc o functie de executie,dar daca in contractul individual de munca semnat in comun acord de ambele parti,durata preavizului era de 15 zile,in prezent,ce se ia in considerare?noul cod al muncii sau prevederele mentionate in contract?

1. Nu exista niciun Nou cod al muncii ...

2. Termenul de preaviz nu este de 2o de zile lucratoare ... potrivit art.81 alin.4 C.mun., termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

3. In speta, se va lua in considerate ceea ce este prevazut in c.i.m. ... adica, termenul de 15 zile in cazul preavizului pentru demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)
Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)