avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Credit Neachitat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Credit Neachitat

Buna ziua

Am un credit bancar neachitat garantat cu bilete la ordin avalizate de catre mine. Nu am de unde sa le platesc si nici avere care sa fie executata nu am.

Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: violet_hill , utilizator 21:53, 10 Octombrie 2008
In cazul dumneavoastra se poate intimpla multe din pacate . Dumneavoastra la ce va-ti gindit cid ati luat creditul ,ca nu o sa-l mai dati inapoi .Momentan daca nu aveti ce sa va ia , asta e ,de unde nu e nici dumnezeu nu cere. Da ginditiva ca dobinzile cresc suma se mareste pe timp ce trce si veti avea o tinichea de coada toata viata. Sfatul meu e sa inapoiati creditul inapoi. #-o #-o #-o
Daca ati avalizat biletele la ordin, v-ati obligat solidar cu titularul creditului. Asta inseamna ca banca se poate indrepta simultan impotriva dvs., a veniturilor/bunurilor proprii sau comune ( partaj),precum si a titularului, pana la acoperirea creantei datorate, cu dobanzile si penalitatile la zi, eventual chelt. de executare. Daca nu are garantii reale, asa cum e cazul dvs., banca e creditor chirografar si are un drept de gaj general asupra bunurilor prezente si viitoare. Avand in vedere aceste aspecte, sper sa puteti spune, in continuare, ca nu aveti avere " de executat".

Nu am nici un fel de bunuri excepatand salariul meu. Am inteles ca avand in vedere suma destul de mare (45000 Ron) exista riscul unui proces penal. Este adevarat?
Se poate face plangere penala, insa aveti sanse sa dea NUP. Daca era fila CEC era mai grav.
BUNA ZIUA!

Am si eu o intrebare si nus tiu cui sa ma adresez poate ma pute-ti ajuta...
Daca un individ cu domiciliul in Romania,care lucreaza in strainatate cu contract de munca si are un credit la o institutie bancara din strainatate poate solicita un credit in Romania? Exista posibilitatea de a fi descoperit de biroul de credite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca daca nu apare in contract la rubrica "garantii"? manuello_ua manuello_ua Este vorba de o firma care a facut un credit ipotecar si a garantat unul dintre asociati , in momentul de fata acel asociat este iesit din firma , in momentul ... (vezi toată discuția)