avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesirea la pensie

buna ziua , am si eu o intrebare pt d-voastra , mama mea este nascuta la data de 15.10.1955 , lucreaza din data de :02.08.1972- 01.07.1975 avand meseria de tamplar mecanic încadrat în gr. a doua de muncă , 01.07.1975 -01.06.1983 tamplar ajustor montator meserie care nu este încadrată în gr. a doua de munca aceste doua perioade a lucrat în secţie, iar din 01.06.1983 -si pană în prezent tamplar mecanic dar cu munca la domiciliu , am dori să ştim dacă poate ieşi şi dumneaei la pensie , vă mulţumesc anticipat .
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
olaru-lidia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:44, 27 Septembrie 2011
Limita de varsta la 60 de ani si 3 luni.Anticipat sau anticipat partial la 55 de ani si 3 luni.Conditia de stagiu pentru anticipat fara penalizare este de 38 de ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.Cei 2 ani de grupa a II-a va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 luni(3 luni la an)dar nu va aduce nici o reducere a varstei standard de pensionare.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata si pensia anticipata partiala nasty nasty ma numesc- Nastasescu Rodica -,anul nasterii mele 1955,am deja 35 ani lucrati.-- as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat partial si cum pot calcula cu ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua! As dori sa stiu cand poate iesi la pensie mama mea care e in urmatoarea situatie: - varsta: 54 ani impliniti in Februarie - ani de munca: 32 ani ... (vezi toată discuția)