avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata si pensia anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata si pensia anticipata partiala

ma numesc- Nastasescu Rodica -,anul nasterii mele 1955,am deja 35 ani lucrati.-- as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat partial si cum pot calcula cu aproximatie cat va fi pennsia..stiu doar ca am carte de munca dar este la sediul central la bucuresti ,nu la cluj unde este filiala la care lucrez...deci nu pot sa-mi calculez singura....unde ma pot adresa ptr calcul pensie...??multumiri anticipate.!!
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
nasty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:53, 19 Mai 2011
Trebuie neaparat sa specificati si luna in care v-ati nascut pentru a putea sa va fie comunicata exact perioada cand puteti benficia de pensie anticipata partial.
scuze,nascuta pe 22 august 1955 si am 35 ani lucrati ,anul acesta in toamna voi avea 36 ani lucrati...doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat ...cand si cam cat ar fi procentul de penalitate?
am intrat pe seitul lapensie.com, dar este cam generalizat...multumiri anticipate..!!!
Limita de varsta la 60 de ani si 2 luni.Anticipat sau anticipat partial la 55 de ani si 2 luni.Conditia de stagiu pentru anticipat este de 38 de ani si 2 luni,fara stagiu asimilat.Pentru anticipat partial conditia de stagiu este de 30 de ani si 2 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea pentru anticipat partial va fi de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.Pentru 5 ani(60 de luni)penalizarea va fi de 45% pe toata durata celor 60 de luni de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua! As dori sa stiu cand poate iesi la pensie mama mea care e in urmatoarea situatie: - varsta: 54 ani impliniti in Februarie - ani de munca: 32 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala FBI FBI sunt nascuta in 10.09.1956 am vechime in munca 30 de ani si 6 luni doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta pe care o am acum (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform noii legi tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Ma poate cineva ajuta cu urmatoarea problema: mama mea este actualmente salariata, este nascuta in data de 16.02.1959 si are o vechime in munca ... (vezi toată discuția)