avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat si director tehnic - trebuie sa imi fac CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat si director tehnic - trebuie sa imi fac CIM?

Buna ziua,

Am o firma in curs de deschidere, in care vom fi 3 asociati. Unul dintre asociati trebuie sa fie director tehnic, pentru ca asa cere legislatia IGPR pentru domeniul sistemelor de securitate.

Eu am calificarile necesare pentru a fi director tehnic si ma voi ocupa de proiectarea sistemelor. Trebuie sa imi mai fac CIM/carte de munca pentru a indeplini si acest rol?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:53, 27 Septembrie 2011
Da. Doar asociatul care e si administratorul firmei trecut in actele constitutive, nu e obligat sa aiba contract de munca. De fapt acel contract de munca va si certifica ca sunteti director tehnic conform legislatiei.
Ok, am inteles. De aici mai apare o problema: eu nu doresc salariu pentru acest post, pentru ca sunt asociat si in plus mai lucrez si la alta firma. Pot sa inregistrez CIM-ul cu salariu 0? Trebuie sa platesc ceva taxe in conditiile in care nu solicit remuneratie pentru acest post?
Nu puteti incheia un contract de munca cu salariu 0, insa puteti incheia un CIM cu fractiune de norma iar salariul sa fie minimum prevazut de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare LacatusR LacatusR Suntem doi asociati/administratori (conform actului constitutiv cei doi administratori exercita mandate separate) ai unei firme licentiate de IGPR in ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)
Instalare sisteme de supraveghere video. BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Este primul meu post si va urez: Bine v-am gasit ! Probabil lumea va spune ca a mai fost discutat subiectul dar eu am doua dileme la care nu ... (vezi toată discuția)