Pot cere in instanta majorarea pensiei de intretinere a copilului meu incepand cu data majorarii pensiei pentru alti doi copii pe care tatal ii are dintr-o relatie anterioara (de pe 17 oct 2010)? Mentionez ca timp de doi ani nu am avut niciun fel informatii despre tatal copilului, singura sursa este un dosar recent prin care mama celorlalti doi copii a castigat proceul cu tatal copiilor si a obtinut majorarea pensiei. Va multumesc
Sigur ca puteti, cereri sa se ataseze dosarul pentru a va folosi de dovezile din acel dosar. S-ar putea ca, fiind in fapt 3 copii, sa le micsoreze pensia celorlalti copii. Pensia pentru 3 copii este de 1/2 din veniturile nete realizate de sot, ce se imparte la cei 3 copii.
Va multumesc mult. Pe mine ma intereseaza daca pot sa cer retroactiv acest lucru, deoarece tatal copiilor a obtinut diminuarea pensiei de intretinere pentru ceilalti doi copii tocmai argumentand ca mai are in intretinere un al treilea, adica pe al meu. In fapt, suma acordata copilului meu este mult mai mica decat a celorlalti. Intrebarea ar fi: pot sa solicit majorarea pensiei copilului meu retroactiv, adica incepand cu 17 oct.2010, cand s-a dat solutia de diminuare a pensiei pt ceilalti doi copii, tocmai pt ca exista si un al treilea? Instanta a calculat 50% din venituri, a impartit la 3, echivalentul celor trei copii si s-ar subintelege ca si al treilea, al meu, ar avea dreptul la aceeasi suma....Multumesc