avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere majorare pensie de intretinere

Pot cere in instanta majorarea pensiei de intretinere a copilului meu incepand cu data majorarii pensiei pentru alti doi copii pe care tatal ii are dintr-o relatie anterioara (de pe 17 oct 2010)? Mentionez ca timp de doi ani nu am avut niciun fel informatii despre tatal copilului, singura sursa este un dosar recent prin care mama celorlalti doi copii a castigat proceul cu tatal copiilor si a obtinut majorarea pensiei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: annahm11 , utilizator 17:04, 8 Octombrie 2011
Sigur ca puteti, cereri sa se ataseze dosarul pentru a va folosi de dovezile din acel dosar. S-ar putea ca, fiind in fapt 3 copii, sa le micsoreze pensia celorlalti copii. Pensia pentru 3 copii este de 1/2 din veniturile nete realizate de sot, ce se imparte la cei 3 copii.
Va multumesc mult. Pe mine ma intereseaza daca pot sa cer retroactiv acest lucru, deoarece tatal copiilor a obtinut diminuarea pensiei de intretinere pentru ceilalti doi copii tocmai argumentand ca mai are in intretinere un al treilea, adica pe al meu. In fapt, suma acordata copilului meu este mult mai mica decat a celorlalti. Intrebarea ar fi: pot sa solicit majorarea pensiei copilului meu retroactiv, adica incepand cu 17 oct.2010, cand s-a dat solutia de diminuare a pensiei pt ceilalti doi copii, tocmai pt ca exista si un al treilea? Instanta a calculat 50% din venituri, a impartit la 3, echivalentul celor trei copii si s-ar subintelege ca si al treilea, al meu, ar avea dreptul la aceeasi suma....Multumesc
Nu puteti obtine retroactiv, pensia majorata se va acorda de la data introducerii cererii.
va multumesc pentru raspuns
ati putea sa imi explicati ce inseamna dezbaterea cauzei in fond? Multumiri anticipate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)