avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cedo

Dupa ce am primit o hotarare irevocabila de la Curtea de Apel ,am inteles ca in tara nu mai pot sa fac nimic in ceea ce priveste aceasta hotarare.Singura solutie ar fi sa ma adresez la Cedo pentru ca sunt sigur ca hotararea pe care am primit-o este eronata,in sensul ca judecatorul a dat o decizie favorabila celeilalte parti cu toata ca ei au gresit.Cum trebuie sa procedez in continuare pentru a ianinta dosarul,cazul meu la Cedo???
Cel mai recent răspuns: SoSlow , utilizator 03:34, 4 Decembrie 2008
1. Primul pas este sa puneti in executare hotararea pe care o aveti, in acest sens. Pentru acest lucru, aveti nevoie de ajutorul unui executor judecatoresc din circumscriptia in care se afla situat imobilul.

2. La CEDO, va puteti adresa in termen de 6 luni de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judeactoresti.

3. Pentru recomandarea, puteti gasi chiar pe site-ul acestui forum avocati care sa va ajute intr-un litigiu la CEDO.
Cererea mea se afla in Camera a treia.Ea v-a face in curind obiectul unui examen pentru a putea fi analizata in urmatoarele luni.Asta inseamna ca in "urmatoarele luni" voi primi un raspuns.Adica un raspuns de genul:aveti sau nu dreptate?
Fiecare cerere individuala este repartizata unei sectiuni, al carei presedinte numeste un raportor. Dupa o examinare prealabila a cauzei, raportorul decide daca aceasta trebuie examinata de un comitet alcatuit din trei membri sau de o camera.
Dupa ce camera a decis sa admita cererea, ea poate invita partile sa prezinte probe suplimentare si sa depuna observatii scrise, inclusiv o eventuala cerere pentru satisfactie echitabila din partea reclamantului. Daca in faza de examinare a admisibilitatii cererii nu s-a tinut o audienta, ea poate sa decida organizarea unei audiente cu privire la fondul cauzei.
Multumesc pentru lamuriri.Deci,dupa faxul primit de la Strasbourg sper ca cererea imi va fi analizata in urmatoarele luni.
Camera a treia? Ce reprezinta?


Sint constient de durata unui proces CEDO,dar mi s-a spus ca daca ajunge in camera 3 e de bine.Oare?Adica s-a admis ceva,s-au gasit ceva motive sa se ajunga aici? Am un avocat de la care nu inteleg nimic.Probabil nici nu trebuie.Primesc hirtia pe fax si e ok! Ma lamuriti voi,va rog...
Se pare ca Camera a treia sau Sectia a treia din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), judecă dosarele din România.
De la depunerea plângerii şi până la pronunţarea sentinţei trec câţiva ani.

Alte discuții în legătură

Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo mark2k2 mark2k2 Daca o decizie definitiva s-a pronuntat la data de 11 aprilie 2008, dar a fost redactata la data de 2 iunie 2008, care este data pana la care poate fi facuta o ... (vezi toată discuția)
C.e.d.o Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)