Buna Ziua ,
Am 20 de ani , sunt student in anul I la zi , am luat pensie alimentara pana la 19 ani cand am terminat Liceul (pana la 20 de ani am stat un an degeaba, dupa care m-am inscris la facultate) , m-am angajat de curant full-time cu program accesibil pentru mine(lucrez seara) pot sa imi continui facultatea , si vreau sa stiu daca il actionez in judecata pe tatal meu pot sa primesc pensie alimentara in continuare. Problema mea este ca si lucrez , sunt si student la zi .
Multumesc .
dacă tatăl nu știe că lucrați și nu ridică această problemă, instanța nu face astfel de verificări. depuneți doar adeverința că sunteți student și este suficient. oricum obligația de întreținere există, potrivit legii, până la vârsta de 26 ani, dacă copilul se află în continuarea studiilor. deci dacă există, de ce să nu încercați, nu aveți nimic de pierdut. din punctul meu de vedere oricum nu veți rezista foarte mult să munciți noaptea și să învățați ziua. va veni vremea să alegeți.
Faptul ca lucrati si obtineti venituri nu impiedica acordarea pensiei de intretinere. La stabilirea cuantumului acesteia, instanta va analiza starea de nevoie a solicitantului (cheltuielile necesare traiului, educatiei, etc raportat la veniturile pe care le obtineti), precum si posibilitatile tatalu de a plati pensia (cuantumul veniturilor sale).
Nu este indicat sa induceti in eroare instanta cu privire la faptul ca obtineti venituri.
Multumesc pentru raspunsuri , tinand cont ca facultatea este destul de scumpa, iar eu sunt nevoit sa stau si in gazda deoarece nu sunt din bucuresti orice ajutor este binevenit, plus ca nici mama mea nu are puterea financiara de a ma ajuta foarte mult , mi-ati fost de ajutor , Multumesc.