avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri dupa comunisti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri dupa comunisti

Buna, bunicului meu i sa luat de catre comunisti, mai multe imobile (Crâșma cu bowling, atelier de potcovit caii, crama ..... ) si le-au demolat in locul lor au construit o cladire a cooperativei. Se poate cere despagubiri morale (bunica a inebunit) si materiale?(ambi bunici sunt morti)
Cel mai recent răspuns: miticasu , utilizator 19:54, 27 Septembrie 2011
In masura in care aceste imobile au fost preluate abuziv, in situatii reglementate de Legea 221/2009 (de exemplu, daca au fost confiscate ca urmare a unei hotarari de condamnare politica), atunci se pot cere despagubiri materiale.

In privintaa despagubirilor morale, articolul din Legea 221 care indreptatea mostenitorii la obtinerea acestora a fost declarat neconstitutional, deci sansele sunt foarte slabe.
Cooperativa este si acum pe acel teren si nu plateste nimic la nimeni, nici nu a dat teren in schimb, titlu de proprietate nu a facut niciunul din urmasi bunicului meu(tatal meu a murit de curand, mai traieste o sora si mostenitorii la un frate mort , sdica trei parti). Pot sa cer eu despagubiri? Daca deschid proces au dreptul la despagubiri si ceilalti mostenitori? Multumesc d-lui Mihai
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
miticasu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren adrian_praiu adrian_praiu Buna ziua, Se mai poate face ceva pentru retrocedarea unui teren luat de comunisti? (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 DBOANDEA DBOANDEA Bunicul meu fost preot decedat in 1979 afost condamnat in 1959 la 8 ani de inchisoare, fost detinut politic.(art. 209 cp) Prin Sentinta Penala din oct ... (vezi toată discuția)
Decedat in razboi ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.As dori sa va intreb pina cind sau putut deschide procese pentru cei care au decedat on razboi,acuma este prea tirziu?Numai acum am intrat in ... (vezi toată discuția)