Buna, bunicului meu i sa luat de catre comunisti, mai multe imobile (Crâșma cu bowling, atelier de potcovit caii, crama ..... ) si le-au demolat in locul lor au construit o cladire a cooperativei. Se poate cere despagubiri morale (bunica a inebunit) si materiale?(ambi bunici sunt morti)
In masura in care aceste imobile au fost preluate abuziv, in situatii reglementate de Legea 221/2009 (de exemplu, daca au fost confiscate ca urmare a unei hotarari de condamnare politica), atunci se pot cere despagubiri materiale.
In privintaa despagubirilor morale, articolul din Legea 221 care indreptatea mostenitorii la obtinerea acestora a fost declarat neconstitutional, deci sansele sunt foarte slabe.
Cooperativa este si acum pe acel teren si nu plateste nimic la nimeni, nici nu a dat teren in schimb, titlu de proprietate nu a facut niciunul din urmasi bunicului meu(tatal meu a murit de curand, mai traieste o sora si mostenitorii la un frate mort , sdica trei parti). Pot sa cer eu despagubiri? Daca deschid proces au dreptul la despagubiri si ceilalti mostenitori? Multumesc d-lui Mihai
Legea 221/2009
DBOANDEA
Bunicul meu fost preot decedat in 1979 afost condamnat in 1959 la 8 ani de inchisoare, fost detinut politic.(art. 209 cp)
Prin Sentinta Penala din oct ... (vezi toată discuția)