Bunicul meu fost preot decedat in 1979 afost condamnat in 1959 la 8 ani de inchisoare, fost detinut politic.(art. 209 cp)
Prin Sentinta Penala din oct 1959 pronuntata de Tribunalul Militar i s-au confiscat toate bunurile care le detinea la data arestarii. Sunt in posesia unui proces verbal de confiscare a averii cu inventarul acestora si valoarea in lei la acea data intocmit de comisia care s-a ocupat de sechestru.
Intrebarea mea este: pe despagubiri materiale pot deschide actiune, si ce sanse am tinand seama ca pentru constructii casa, anexe, toate au intrat in patrimoniul sfatului popular al localitatii respective , ele nu au fost restituite in natura si nici in echivalent in bani.Casa a servit drept sediu CAP iar ulterior a fost demolata.
Pe despăgubiri materiale, Legea 221 mai poate produce efecte, nefiind afectată de Deciziile de neconstituționalitate pronunțate.
Se pot dovedi pretențiile cu procesul-verbal de confiscare, coroborat cu dovada ieșirii efective din posesie - dovedirea realizării confiscării, în fapt.
Grăbiți-vă, termenul de introducere al acțiunii întemeiate pe Legea 221 expiră în curând.
Legea 221/2009
wulfhager
Am solicitat despagubiri pentru imobile confiscate abuziv in 1945,nerevendicate cu alte legi 10/2000;247/2005 etc.
cladirile au fost demolate.
Utilajele ... (vezi toată discuția)